Sport Hockey

HV71 nollade Karlskrona hemma

HV71 nollade Karlskrona hemma

HV71 hittade rätt med skotten när Karlskrona var på besök. Det skulle ta två perioder för hemmalaget att göra mål.

Målsnålt men många skott. HV71 besegrade Karlskrona för andra gången i rad.

Stod pall
HV71 hade mäktat med två mål på de två senaste matcherna. I den första perioden mot Karlskrona hade hemmalaget svårt att göra mål. 9-4 i skott på mål visade att de blåa ville framåt till varje pris. Gästerna hade det svårt men lyckadess stå pall och hålla nollan under den första perioden. HV kontrollerade och höll i spelet men kunde inte få håll på motståndet.

Där var problemet, HV71 hade det svårt att göra mål.

Gästerna ville se mer närkamper och ligga närmare HV. Karlskrona hade det svårt att hålla i pucken och HV71 utnyttjade initiativet genom att skjuta lite mer och mycket närmare mållinjen.

HV skott..miss.
HV skjuter..miss.
Och så här såg det ut på Kinnarps arena.

Spräckte målnollan
Med drygt tre minuter kvar av andra perioden missade Mattias Tedenby ett friläge och ett "neeeej" utbröt på arenan. Men HV71 skulle till slut spräcka målnollan när först Tedenby missade ett nytt friläge och på returen kunde Pär Arlbrandt hitta in pucken till Andreas Borgman som stod i målzonen och tryckte in 1-0.

Karlskrona hade ett ypperligt läge i inledningen av sista perioden när Emil Larsson var helt ren framför målet men skottet saknade precision och letade sig utanför.

Ångade fram
Klockan stod på 14:14 när HV71:s Kevin Stenlund ångade fram på kanten och testade ett skott som hittade en lucka under målvakten till 2-0 för hemmalaget.

Gästande laget Karlskrona var inte glada för att anfalla men HV71 gjorde det heller inte roligt för dem att komma in på motståndarnas halva. Defensiven Christoffer Persson och Lawrence Pilut spikade igen där bak tillsammans med målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

Nästa match väntar på fredag för HV71 som åker till Luleå för att ta poäng.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen