Blåljus

Mördade sin fru på asylboende – nu döms 24-åringen

Mördade sin fru på asylboende – nu döms 24-åringen

Den 24-årige man som dödade sin fru på ett asylboende i Mariannelund i somras har nu fått sin dom. Tingsrätten väljer att gå helt på åklagarens linje.

Det var i juni i år som en 24-årig man greps misstänkt för att ha dödat sin fru på ett asylboende i Mariannelund. Den 22-åriga kvinnan hittades strypt till döds. Nu har mannen fått sin dom i Eksjö tingsrätt, rapporterar P4 Jönköping.

LÄS MER: Ung kvinna avliden på asylboende – polisen misstänker mord

Mannen har erkänt att han dödat kvinnan. Men eftersom det enligt honom skett i stundens hetta ville han att det skulle betraktas som dråp.

LÄS MER: Svartsjuka kan ligga bakom strypmordet

Motivet skulle enligt mannen själv ha varit svartsjuka. Samtidigt ska det ha framkommit att kvinnan ville skiljas från mannen och flytta ifrån honom med deras dotter.

Mordet ska ha ägt rum i samma rum som parets treåriga dotter befann sig. Enligt mannen själv ska hon ha sovit vid tillfället, men tingsrätten gör bedömningen att hon sannolikt var vaken.

LÄS MER: Misstänkte mannen erkänner mordet i Mariannelund

Åklagaren yrkade på att mannen skulle dömas för mord till livstids fängelse och utvisning. Tingsrätten har valt att gå helt på åklagarens linje.

Mannen döms dessutom att betala 75 000 kronor i skadestånd till dottern.

LÄS MER: 30-årig kvinna knivhuggen till döds

LÄS MER: Knivmördade kvinnans granne: “Hörde panikskrik”

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen