Affärer

EXTRA: Chockbesked när tryckerijätte massvarslar: ”Katastrof”

EXTRA: Chockbesked när tryckerijätte massvarslar: ”Katastrof”

Idag meddelade tryckerijätten V-TAB att de skall varsla 100 personer under 2017 på sina tryckerier runt om i landet. Personalneddragningen kommer att ske i två delar. 45 tjänster under våren 2017 och ytterligare 55 tjänster efter sommaren. Neddragningen slår också hårt mot V-TAB:s tryckeri i Norrahammar. Under den först uppsägningsvågen berörs 12 tjänster. Det säger V-TAB:s vd, Peder Schumacher till Jaffärer.

Beskedet kom som en chock för de anställda på tryckeriet i Norrahammar när personalen informerades om beskedet.
Johan Mattson, platschef på V-TAB i Norrahammar är fåordig och hänvisar till bolagets vd för kommentarer, men säger att det råder en tryckt stämning.

– Stämningen är inte så trevlig. Det är en katastrof för många att behöva bli uppsagda.

Enligt Peder Schumacher är besparingarna nödvändiga för att ”säkra överlevnaden”.

– Hela vår verksamhet påverkas av den strukturomvandling som pågår just nu och vi måste därför också anpassa våra intäkter och kostnader.

Strukturomvandlingen du pratar om sker i en allt snabbare takt. Innebär det att det är aktuellt med fler varsel framöver i Norrahammar?

– Det är mycket troligt att det kan påverka Norrahammar även i nästa steg. Samtidigt vill jag säga att Norrahammar en starkt och lönsam anläggning som är en viktig verksamhet för V-TAB, säger Peder Schumacher avslutningsvis.

V-TAB är nordens största tryckerikoncern och ingår i Stampen. V-TAB finns i Falkenberg, Landvetter, Norrahammar, Södertälje, Vimmerby och Västerås och trycker allt från tidningar, magasintryck och direktreklam till skyltar och affärstryck.

Koncernen omsatte 2015, 1,6 miljarder kronor och gjorde ett resultat efter finansnetto på -150 miljoner kronor.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen