Kul att veta

Tre ED-elever belönas med stipendium

Tre ED-elever belönas med stipendium

Tre elever på Erik Dahlbergsgymnasiet tilldelas nu stipendiet “Möjligheternas skola”. Syftet är att främja elevernas fortsatta utbildning.

Två gånger varje år får första- och andraårselever på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping möjlighet att söka stipendiet “Möjligheternas skola”.

Stipendiet syftar till att inspirera eleverna till framgångsrika studier.

Här är stipendiaterna höstterminen 2016:

Malin Nilsson, 7 500 kronor
David Bacelj, 6 000 kronor
Evelina Thollström, 1 500 kronor

LÄS MER: ED står som värd för internationellt projekt

LÄS MER: ED-elever framgångsrika i kemiolympiaden

Fakta

Motiveringar för stipendiet "Möjligheternas skola" höstterminen 2016

Malin Nilsson, NA15A 
Sju veckor vid Harvard's Secondary Program kommer ge Malin en enormt stor erfarenhet och kan få henne att växa som individ. Nya kontakter skapas och möten med intelligenta och kreativa människor, på ett av världens mest ledande universitet ger denna möjlighet. Dessa sju veckor ger Malin kunskap och erfarenhet att nyttja i framtida utbildningar och yrkesliv kanske i USA.

David Bacelj, TE15C
Det finns fortfarande mycket att utforska under vattenytan. Nya arter i havet, skanning av havs- och sjöbottnen, forskning kring marint liv, räddningsarbeten under vatten, arkeologi samt utforskning av undervattensgrottor. Kan Davids egenhändigt skapade och programmerade ”ubåtskamera” hjälpa till med detta, det får framtiden utröna.

Evelina Thollström, NA15D
Att inte ge upp bara för att man börjat ”för sent” med simidrottens mått mätt, är värt att stödja. Trots att tränare tyckt Evelina skulle ge upp, eftersom att alla andra i hennes ålder redan hade tränat simning betydligt, valde hon att kämpa på och har idag knappat in på sin åldersklass. Hennes stora mål just nu är att kvala in till SM i simning. Ett simläger kan vara ett stag närmare målet.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen