Sport Hockey

”Det är en riktig krigarinsats”

”Det är en riktig krigarinsats”

Det var den första matchen i back to back mötet för HV emot Luleå. På isen var det svängigt med lägen för båda lagen. Det var dock HV71 som tillslut tog hem segern med slutresultatet 2–3 (1–3, 1–0, 0–0).

Med ett bra självförtroende efter vinst mot Karlskrona intog HV71 isen i Luleå. Det började dock slarvigt från HV:s sida, men efter endast två och en halv minut spelad fick de med sig en utvisning. Med spel fem mot fyra tog HV vara på chansen. Lawrence Pilut skickade pucken längs med blå till Niklas Hansson som avlossade skott. Skottet styrdes in snyggt i mål av Erik Christensen. Ledningen varade dock inte länge då Luleås Ilari Melart gav svar på tal 30 sekunder senare. Och resultatet stod därmed 1–1.

Luleå kändes farliga i fem mot fem-spelet men slarvade en hel del, vilket HV tog vara på. Med cirka tio minuter kvar låg pucken lös bakom Joel Lassinantti, som till slut lyckades rensa bort pucken. Pucken gick dock till HV:s Niklas Hanssen som passade till Pär Arlbrandt, som tryckte in 2–1-målet för HV.

Luleå växlade sedan upp för att kvittera, och fick till ett farligt läge där Gustav Rydahl fintade förbi HV-försvaret och gick solo mot Linus Söderström, som räddade. I nästa sekvens lade Luleås försvar pucken rakt i Mattias Tedenbys famn, som blev till ett skott på mål. Det ledde inte till utdelning, men matchen fortsatte med lägen från vardera håll.

Med sex minuter kvar av första snubblade Pär Arlbrandt med pucken bakom Luleås mål, men lyckas ändå peta in den framför målet. Där stod ingen mindre än Christensen som tryckte in hans andra mål i den första perioden.

– Vid första målet försökte jag bara styra pucken mot nätet och i det andra läget handla det helt enkelt om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt, säger Christensen till Cmore.

Efter två spelade minuter av andra perioden lade Ilari Melart en långpass från försvarszon till Kael Mouillierat med fart mot blålinjen. HV:s försvar hängde inte med, vilket gjorde det enkelt för Mouillierat att sätta 2–3.

I några sekvenser lyckades Luleå etablera sitt spel. Det höll dock inte länge, utan matchen fortsatte svängigt med lägen för båda lagen. Med fyra minuter kvar fick HV till ett två mot ett läge som blev deras farligaste läge i perioden. Det blev dock ingen utdelning utan resultatet stod 2–3 inför tredje perioden.

– Vi tjuvar lite och spelar inte färdigt. Vi vet att de har några snabba spelare så vi måste vara med hela tiden. Samtidigt tycker jag att vi hade några lägen också, säger Tedenby till Cmore.

Tredje perioden började avdomnat men med ett något vassare HV. Med åtta minuter spelade hade Luleå noll skott på mål och tog en timeout för att få igång spelet. HV71 spelade lugnt och sansat på resultatet medan Luleå försökte etablera anfallsspel. Småirritationer började sedan synas från hemmalagets sida.

Luleå har några farliga lägen i slutminuterna och är nära på att kvittera efter en tekningsvariant. Men det är ändå HV som tar hem segern med tre mål mot två efter en svängig match.

– Det är en riktig krigarinsats med mycket kamp över hela matchen. Vi hackade emellan åt men dess segrar räknas lika mycket. Vi måste bli noggrannare i vårt spel till imorgon, säger HV:s tränare Johan Lindbom till Cmore.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen