Sport Hockey

”Det är deppigt just nu”

”Det är deppigt just nu”

Det går tungt för Dalen just nu. I matchen mot Nybro var det onödiga utvisningar som satte tonen för spelet. Därmed blev det också förlust med 21 (11, 00, 10).
   – Vi drar på oss onödiga utvisningar i anfallzon, vilket inte är okej, säger Dalens målvakt Adam Bengtsson.  

Dalen började matchen med att redan efter 44 sekunder dra med sig en utvisning. De klarade dock av den och med sex minuter spelade gick de upp i ledning. Målskytt var Rasmus Kronstrand. Utvisningarna fortsatte droppa in och Dalen fick spela ytterligare boxplay. Det tog Nybro vara på och kvitterade därmed matchen till 11 genom deras Jesper Bärgård.

Vi har dragit på oss alldeles för mycket utvisningar under den här säsongen. Utvisningar som sker i försvarzon kan vara okej. Men vi åker ut för snack och utvisningar i anfallszon, vilket inte är okej, säger Adam Bengtsson.

I andra perioden fortsatte matchen att speglas av utvisningar från Dalens sida.

Idag handlar det också om en sämre domarinsats. En av våra spelare får en klubba i ansiktet och blöder samtidigt som domarna inte gör något åt situationen. Då är det svårt för grabbarna att veta var nivån ligger, säger Dalens tränare Pelle Gustafsson.

Och i tredje perioden gör sedan Nybros Jesper Bärgård sitt andra mål. Dalen åkte därför hem med en förlust i bagaget.

Det är deppigt just nu. Killarna sliter som djur och vi gör ändå en bra match om man tittar på fem mot fem spelet. Adam Bengtsson gör också ett grymt bra jobb i målet, säger Gustafsson.

Jag har kommit tillbaka bra efter min skada och är nöjd med min insats. Sedan är det alltid tufft när det inte räcker till, säger Bengtsson.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen