Politik

Gudrun Schyman till Jönköping - här håller hon homeparty

Gudrun Schyman till Jönköping - här håller hon homeparty

Den 7 december kommer Gudrun Schyman till Jönköpings län för att hålla tre feministiska homepartyn.

Den 7 december kommer Gudrun Schyman (FI) till Jönköping och Stadsbiblioteket för att hålla ett feministiskt homeparty.

I ett pressmeddelande skriver Feministiskt initiativ att Schyman kommer prata om hur feminism kan vitalisera politiken och bidra till samhällsutvecklingen med frågeställningarna: Hur aktuell är jämställdheten i dag? Hur kuggar det in med vår moderna politiska historia?

Vill skapa en politisk diskussion
– Vi hoppas att denna turné kan ge ny kraft till en samhällelig och politisk diskussion om jämställdhet i våra kommuner i Jönköpings län. I vår region har bara två av tretton kommuner skrivit under CEMR-deklarationen och därmed förbundit sig att göra en lokal handlingsplan för det gedigna jämställdhetsarbete som den europeiska jämställdhetsdeklarationen kräver. I dagsläget har en kommun i länet lämnat in en handlingsplan, allt enligt CEMR-samordningssidan European Charter for Equality of Women and Men in Local Life, skriver FI.

– Feminismen tillför viktiga perspektiv på alla politiska nivåer genom att motverka de samhälleliga strukturer som gör att resurser och inflytande fördelas ojämlikt i Sverige och i världen, säger Carin Sollenberg. Vice ordförande i Feministiskt initiativ Jönköping.

Homepartyt börjar kl.19.00 i Stadsbiblioteket. 

Turnén i Jönköpings län ges i samarbete med Sensus studieförbund.

LÄS MER: Gudrun Schyman med sin Home Party fyllde Stora salen på Kulturhuset

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen