Starka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i Stadsparken

Starka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i StadsparkenStarka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i Stadsparken bild nr 2Starka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i Stadsparken bild nr 3Starka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i Stadsparken bild nr 4
Starka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i Stadsparken bild nr 6Starka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i Stadsparken bild nr 7Starka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i Stadsparken bild nr 8Starka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i Stadsparken bild nr 9
Starka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i Stadsparken bild nr 11Starka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i Stadsparken bild nr 12Starka läsarreaktioner: Så här ska kommunen stoppa djurplågeriet i Stadsparken bild nr 13

Jmini skrev i måndags om att ännu ett fall av misstänkt djurplågeri har inträffat på Stadsparken. Det senaste inbrottet upptäcktes av en hästskötare för två veckor sedan. Någon hade då brutit upp en dörr till häststallet och använt sig av hinkar och foder och överfodrat dem. 
    – Det är väldigt tråkigt, säger Glenn Öster på Jönköpings kommun, som är ansvarig för Stadsparken. Nu planeras det för en rad åtgärder för att få stopp på sabotagen.

Reaktionerna från Jminis läsare efter publiceringen om det misstänkta djurplågeriet har varit mycket starka. Närmare 50 kommentar har postats på Jminis Facebookgrupp och läsarna krävde krafttag från kommunens sida för att stoppa sabotagen.

Nu kan Jmini berätta att kommunen har påbörjat arbetet med att stärka skyddet för djuren i Stadsparken. Det säger Glenn Öster på Jönköpings kommun, som är ansvarig för Stadsparken.

– Jag var i kontakt med den ansvariga för säkerheten i kommunen och bett dem undersöka möjligheten att placera en bevakningskamera i stallet. Vi har även pratat om att bygga in så att fodret hamnar bakom lås och bom, vilket innebär att även om någon person skulle ta sig in i ladugården, så ska man inte kunna komma åt fodret så lätt, säger Glenn Öster och tillägger:

– Förra året satte vi upp lampor utanför så att det även är belyst när det är mörkt.

Så det är alltså på gång?
– Ja, det är på gång, men nu ligger det inte längre på parksidan utan ligger det på annan instans som har hand om övervakningskameror.

Har ni någon gång övervägt en flytt av djuren?

– Nej, det är ingen skillnad mot en bondgård där djur också utsätts för faror. Det går aldrig att skydda sig helt och göra sig besvärsfri. Vi kan inte gå till överdrift för då kommer det inte finnas några djur på Stadsparken överhuvudtaget. Det skulle vara väldigt tråkigt.

Vad skulle det innebära för Stadsparken om man skulle ta bort djuren?

– Framför allt är det synd om barnen. Det skulle fortfarande vara en en park, men den skulle inte vara levande.

Hur känner du själv inför det som har inträffat?
– Det är såklart väldigt tråkigt.

Har ni själva fattat misstankar om vilka som kan tänkas ligga bakom sabotagen?

– Nej, men jag tror det handlar om pojk- eller flickstreck. Det måste nästan vara barn som håller på med detta. Jag kan inte tänka mig att det är någon som är över 20 år som bryter sig in och som skulle börja mata dem, säger Öster avslutningsvis.

Här är några av de reaktioner som publicerades på Jminis Facebookgrupp under måndagen: LÄS MER: Hästar i Stadsparken utsatta för djurplågeri

LÄS MER: Nu har det hänt igen: Nytt misstänkt fall av djurplågeri i Stadsparken

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen