Blåljus

86-åringens vilda bilkrasch på Solåsen

86-åringens vilda bilkrasch på Solåsen86-åringens vilda bilkrasch på Solåsen bild nr 286-åringens vilda bilkrasch på Solåsen bild nr 386-åringens vilda bilkrasch på Solåsen bild nr 4
86-åringens vilda bilkrasch på Solåsen bild nr 686-åringens vilda bilkrasch på Solåsen bild nr 7

På torsdagen kraschade en 86-årig man rakt ut på järnvägsspåret vid Solåsen i Jönköping. Osannolikt nog klarade han sig helt utan skador.
   – Han har nog kommit i en jävla fart, säger Rickard Henttu, som befann sig på platsen.

Det var strax före klockan 17 på torsdagen som Rickard Henttu fick se något han sent ska glömma på Kämpevägen i Jönköping.

Precis i samband med att han skulle åka hem efter avslutat arbetspass på Ryds bilglas hörde han först en kraftig smäll. Vid järnvägsspåret utanför möttes han av en märklig syn.

– När jag öppnar dörren på baksidan och ska gå ut, då ser jag att det står en bil uppe på spåret, säger han.

Det visade sig vara en äldre man som kört av Kämpevägen, rakt över gräsmattan mellan byggnaderna och genom ett stängsel. Färden stoppades av ett elskåp intill järnvägsspåret.

Henttu sprang fram för att se hur det gått med föraren, en 86-årig man. Denne försäkrade då att allt var bra.

– Han bodde visst på något ålderdomshem i Norrahammar. Han skulle iväg och handla lite bara.

Enligt Henttu var mannen mest irriterad över att han nu inte skulle hinna åka till Ica Maxi.

– Sen det där med att han hade kört 200 meter över en gräsmatta, en parkering och flugit rakt igenom ett Gunnebostängsel upp på ett järnvägsspår, det var inte så viktigt.

När bärgningsbil och polis anlänt till platsen fick mannen berätta hur olyckan gått till. Han beskrev då hur han hade väjt för en annan bil som körde ut framför honom på Kämpevägen.

Att han sedan inte lyckades stanna på flera hundra meter hade han ingen närmare förklaring till. Enligt Henttu har mannen haft en osannolik tur som klarat sig oskadd.

– Förra året stod det ett stort träd precis där han körde in. Hade det trädet stått kvar hade han frontat det trädet. Och då hade det gått illa. Nu hann ju staketet bromsa upp kollisionen lite, för han har nog kommit i en jävla fart.

Det hela slutade med att den äldre mannen, som ska ha klarat sig helt utan skador, fick följa med polisen från platsen.

– Det känns ju lite som en solskenshistoria i slutändan i alla fall, säger Henttu.

LÄS MER: Åldring påkörd i Huskvarna

LÄS MER: Totalstopp på E4 efter allvarlig olycka

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen