Nöje

Underhållningsgiganter till Jönköping med unik show

Underhållningsgiganter till Jönköping med unik show

I början av nästa år kommer Peter Dalle och Tommy Körberg till Jönköping med en gemensam föreställning. Vännernas första professionella samarbete bjuder på ett personligt tilltal.
   – Det är väldigt mycket Tommy och Peter i det hela, säger Peter Dalle.

Tommy Körberg och Peter Dalle har umgåtts privat i många år. Nu har de bestämt sig för att sätta upp en föreställning ihop.

Showen, som blir duons första professionella samarbete, kommer till Jönköpings konserthus i februari. Showen kommer innehålla både musik och sketcher med samtidsbetraktelser i fokus.

– Vi har försökt utgå från sånt som vi själva har pratat om. Våra relationer, religion och teknisk utveckling. Det är väldigt mycket Tommy och Peter i det hela, säger Peter Dalle till Jmini.

Dalle har själv skrivit numren och de flesta av låttexterna. Några av låtarna har dessutom skrivits av Björn Ulveus. Totalt är ett 20-tal föreställningar inplanerade runtom i Sverige.

Enligt Dalle har en del av inspirationen till showen hämtats från Henrik Schyffert och Fredrik Lindström.

– Jag tyckte att den här “Ljust och fräscht” var väldigt bra just eftersom de utgick från sig själva, i stället för att göra sig själv till talesman för en grupp man hittat på.

LÄS MER: Malena Ernman och Tommy Körberg kommer till Jönköping

LÄS MER: Komikerlegendaren landade i Jönköping

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen