Affärer

Här är Lekeryds nya krogsatsning

Här är Lekeryds nya krogsatsning Här är Lekeryds nya krogsatsning  bild nr 2Här är Lekeryds nya krogsatsning  bild nr 3Här är Lekeryds nya krogsatsning  bild nr 4

Äntligen får Lekeryd en ny pub. Det är drygt tio år sedan den gamla puben slog igen och på lördag är det invigning för den nya satsningen. 

Bakom initiativet till den nya puben står Linda Iwarez Andersson som äger Lekerydskiosken sedan två år tillbaka. Kioskens historia sträcker sig dock betydligt längre tillbaka i tiden än så.

– Kiosken har funnits i 74 år och är känd för sin goda mjukglass. Folk vallfärdar hit för att äta den, säger Linda Iwarez Andersson.

För tio år sedan stängdes Lekeryds enda pub igen. På den tiden drevs puben av en förening och när medlemmarna flyttade från trakten dog pubverksamheten ut.

Nu utökar Linda Iwarez sin kioskverksamhet så att Lekerydsborna ska få tillbaka en pub i orten.

På lördag den 10 december klockan 18.00 slås portarna upp till den nya puben och folk har redan börjat boka bord.

– Reaktionerna från folk har varit otroligt bra. Jag var inte alls beredd på detta. Folk kommer fram och säger att de tycker att det är jättekul.

Puben som ligger i det gamla caféet på hörnet av Lekerydskiosken är inredd i engelsk stil. Även menyn beskrivs som engelskinspirerad med rätter som fish and chips, hamburgare och friterad camenbert. 

– Vi har en hel del öppningserbjudanden inför invigningen och förhoppningsvis dyker en trubadur upp. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen