Blåljus

Skulle hämnas – slog fel person medvetslös

Skulle hämnas – slog fel person medvetslös

En 30-årig man slog en annan man medvetslös i samband med ett krogbråk. Senare visade det sig att 30-åringen tagit fel på person och egentligen skulle hämnas på en annan. Nu döms han i Jönköpings tingsrätt.

Det var i somras som ett större bråk utbröt utanför en nattklubb i Värnamo. En man fick föras till sjukhus med hjärnskakning efter att ha blivit nedslagen på platsen.

I efterhand visade den 30-årige man som slog hade tagit fel på person. I förhör har 30-åringen uppgivit att han själv blev slagen på platsen och skulle hämnas på den ansvarige.

Han fick beskrivet för sig hur den som slog honom såg ut. Därefter gav han sig på en man som stämde in på beskrivningen med knytnävsslag.

Denne föll då till marken och slog i huvudet. Han fördes medvetslös med ambulans till sjukhus. Först dagen efter insåg 30-åringen han hämnats på fel person.

Tingsrätten bedömer det som försvårande att 30-åringen oprovocerat misshandlat en annan person, trots att det skett av misstag.

Mannen döms till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst, vilket motsvarar 2 månaders fängelse. Han döms dessutom att utbetala 1 610 kronor i skadestånd till brottsoffret.

LÄS MER: Vittnade mot rånare – blev brutalt nedslagen

LÄS MER: Supersmäll för spritbaron – smugglade kopiösa mängder

LÄS MER: Knarkduo plundrade hotell

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen