Affärer

Habotjej får toppjobb

Habotjej får toppjobb

Habotjejen Lovisa Fhager Havdelin, 33 år, tillträder som ny generalsekreterare för stiftelsen Teskedsorden, vars huvudsakliga arbete går ut på att öka tolerans och respekt människor emellan. – Vårt arbete behövs tyvärr mer än någonsin och jag ser fram emot att fortsätta jobba med att skapa positiva attityder i samhället”, säger Lovisa Fhager Havdelin, i ett pressmeddelande.

Lovisa Fhager Havdelin är född i Jönköping och uppvuxen i Habo. Som verksamhetschef för Teskedsorden har hon lång erfarenhet av att jobba med frågor kring mångfald och tolerans. Nu tillträder hon även tjänsten som generalsekreterare.

– Jag ser fram emot uppdraget som generalsekreterare och tillsammans med anställda, volontärer och samarbetspartners fortsätta vårt arbete för positiva attityder i samhället och minskad diskriminering och främlingsfientlighet, säger Lovisa Fhager Havdelin.

Med bakgrund i svenska och internationella organisationer som Läkare Utan Gränser, Peace Dividend Trust, Unicef och Amnesty flätas arbete och fritid samman genom hennes intresse och engagemang för människor.

Förutom sitt engagemang i Teskedsorden sitter Lovisa Fhager Havdelin även i styrelsen för organisationen WONSA (World Of No Sexual Abuse). 2015 tilldelades hon utmärkelsen årets ”FN-supporter” och blev i år uttagen att delta i Anna Lindh Academys ledarskapsprogram med fokus på mänskliga rättigheter. Hon sitter även i Nationalkommittén för Raoul Wallenbergs dag och är knuten till UN Foundations globala nätverk ”+Social Good Connector”.

Fakta

Teskedsorden är en stiftelse som grundades 2006 av Tidningen Vi. Stiftelsen arbetar för tolerans och respekt
människor emellan. Intolerans och fanatism utgör ett växande hot i dagens samhälle. Målsättningen är att nå ut
till unga människor och få dem att reflektera kring dessa viktiga frågor.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen