Nu är Rosenlunds nya familjecentral invigd

Nu är Rosenlunds nya familjecentral invigdNu är Rosenlunds nya familjecentral invigd bild nr 2Nu är Rosenlunds nya familjecentral invigd bild nr 3Nu är Rosenlunds nya familjecentral invigd bild nr 4
Nu är Rosenlunds nya familjecentral invigd bild nr 6Nu är Rosenlunds nya familjecentral invigd bild nr 7Nu är Rosenlunds nya familjecentral invigd bild nr 8

Under torsdagen 8 december invigdes den nya familjecentralen på Rosenlund i Jönköping. Här samlas nu mera kvinnohälsovård, barnhälsovård, kurator och öppen förskola under ett och samma tak för att underlätta samverkan.

Familjecentralen är en verksamhet som vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar med barn i åldrarna 0 till 5 år. Mötesplatsen finns till för att barn och föräldrar ska kunna knyta kontakter, hämta kunskap och få råd och stöd i olika frågor. 

Under torsdagen invigdes den nya familjecentralen på Rosenlund. Det är den tionde som öppnar i Jönköping.

Jönköping ligger i framkant

Martina Larsson, vårdenhetschef, är mycket positiv till den nya familjecentralen som innebär att det blir betydligt lättare för de olika verksamheterna att mötas.

– Jönköping har flest familjecentraler i hela landet så vi är en förebild för andra. Det är något som vi är väldigt stolta över, säger Martina Larsson.

En investering för framtiden

Torsdagens invigningsceremoni inleddes med tal av bland annat Andreas Sturesson, kommunalråd för kristdemokraterna i Jönköping, som lyfte fram vikten av den trygghet som en familjecentral genererar för familjer.

– Får vi trygga familjer så får vi också trygga barn och det är en förutsättning för att klara skolgång. Löser man inte sin skolgång så är risken uppenbar att man möter socialtjänsten i en framtid. Så det här är ett sätt att investera i både barn och föräldrar, men också att investera i framtiden, säger Andreas Sturesson.

 

LÄS MER: Invigning av nytt torg i Atollen

LÄS MER: Invigning av ny cykelled

LÄS MER: Myresjöhus hade invigning av nya lokaler

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen