Folk

Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern

Han är pizzabagaren som tycker bäst om vinternHan är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 2Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 3Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 4
Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 6Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 7Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 8Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 9
Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 11Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 12Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 13Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 14
Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 16Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern bild nr 17

Pizzeria Catania vid Cigarren i Jönköping drivs av Farid Barkho, 46. Till skillnad från många andra pizzahjältar i Jönköping trivs han bäst om vintern.
   – Det är den bästa tiden på året, säger han.

Sedan snart tre år tillbaka drivs pizzeria Catania på Östra storgatan av Farid Barkho, 46. Han kom till Sverige från Syrien 1989 och har alltsedan dess jobbat som pizzabagare.

Innan han tog över Catania drev han pizzeror i Gislaved, Värnamo och Degerfors i Värmland. De är nu sålda, berättar han.

– Det bästa med att driva pizzeria är att man hela tiden får träffa folk och se nya ansikten.

Barkho berättar att han personligen föredrar pasta framför pizza, men att han ändå brukar sänka en pizza ett par gånger i veckan.

Arbetstiderna brukar se likadana ut för pizzeriaägaren. Det är 11–21 som gäller, dag ut och dag in. När han inte jobbar umgås han mest med sin familj hemma på Österängen.

– På fritiden brukar jag vara hemma eller ute och handla, säger han.

Barkho berättar att pizzeria Catania har kunder från hela Jönköpingstrakten. Särskilt populär är den bland ungdomar och skolelever.

På frågan om han föredrar sommaren eller vintern skiljer sig Barkho från de andra pizzabagarna Jmini intervjuat i den här artikelserien.

– Jag gillar vintern mest, för då säljer vi mycket. Det är den bästa tiden på året. På sommaren är det lugnare, säger han.

LÄS MER: Ordningsvakten som gör stadens tunnaste pizzor

LÄS MER: Äta här eller i påse?

LÄS MER: Här är pizzabagarens oväntade extraknäck

Fakta

Sju snabba med Farid Barkho

Populäraste pizzan
Kebabpizza

Godaste ingrediensen på pizza
Kebabkött

Favoritmaträtt
Pasta

Pizza eller kebab
Båda, men äter mest kebab

Sommar eller vinter
Vinter

Kultur eller sport
Sport

Favoritrestaurang i Jönköping
Catania

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen