Sport Hockey Jönköping

Jönsson: Det här borde HV71 vunnit

Jönsson: Det här borde HV71 vunnit

HV71 förlorade med 2–3 mot Linköping i ett hett rivalmöte på lördagseftermiddagen som hemmalaget borde vunnit, skriver Jminis Adam Jönsson. 

Det var Lance Ward Night i Kinnarps Arena när HV71 tog emot rivalen Linköping den här lördagskvällen.

Och det såg inledningsvis ut som att hemmalaget ville visa den tuffe kanadensaren att även de kunde smälla på när det behövdes.

HV vann många av närkamperna och plexiglaset runt rinken svajade ofta. Det fysiska spelet gjorde att hemmalaget fick ett spelmässigt övertag, vilket också utnyttjades.

Lias Andersson tryckte påpassligt in 1–0 efter bara drygt två minuter när en sargstuds hoppade över ett Linköpingsblad och friställde den unge HV-forwarden.

Pressen fortsatte och när Pär Arlbrandts skott styrdes in av en LHC-back efter dryga kvarten kändes det inte orättvist. Snarare tvärtom.

Det här var HV71:s period och 2–0 var nästan i underkant när visslan ljöd för de första 20 minuterna.

Men en hockeymatch kan ändras – snabbt.

I mittenakten höjde sig Linköping rejält. Det var långt ifrån samma spel som hade gjort att tränaren Dan Tangnes känt sig tvungen att ta en time-out redan ett par minuter in i den första perioden.

Reduceringen satt efter knappt nio minuters spel. En och en halv minut senare stod det 2–2 efter att Niclas Bergfors smällt in ett skott under en avvaktande HV-utvisning.

Framåt saknades den aggressivitet som hemmalaget hade under den första perioden. De senaste matcherna har HV71 haft problem att sätta sina målchanser. I den andra perioden mot Linköping var det knappast det stora problemet då laget nästan inte skapade någonting.

Det problemet skulle i stället återkomma i den tredje perioden. 

Då höjde sig hemmalaget spelmässigt. Men när laget fick ett superläge att göra 3–2 i powerplay i mitten av slutperioden tog det fullständigt stopp. Sådana här lägen är avgörande i en match som står och väger. En ledningspuck här och LHC hade fått svårt att repa sig ytterligare en gång.

HV71 är bättre än Linköping under stora delar av den här matchen och borde avgjort matchen under ordinarie speltid. Men en ny kavalkad av missade målchanser gjorde att hemmalaget fick noll poäng den här kvällen.

För när det stod och vägde som mest bjöds LHC på ett superläge och kunde elegant lägga in 2–3. 

HV borde fått tre poäng. Det blev noll.

Se alla bilder från matchen på SportJKPG.se.

LÄS ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: MAGISK HYLLNING AV LANCE WARD

LÄS OCKSÅ: HV-FANSENS FINA GEST – BETALADE STJÄRNANS BÖTER

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen