Event

Fullsatt under stämningsfull luciamorgon

Fullsatt under stämningsfull luciamorgonFullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 2Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 3Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 4
Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 6Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 7Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 8Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 9
Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 11Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 12Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 13Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 14
Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 16Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 17Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 18Fullsatt under stämningsfull luciamorgon bild nr 19

Det bjöds på en vacker luciamorgon när Sofia ungdomskör med lucian Alma Johansson i spetsen lussade inför en fullsatt Sofiakyrka kl 7 på tisdagsmorgonen.

Traditionsenligt var det luciamorgon med Sofia ungdomskör, och detta år även med Sofia flickkör, i Sofiakyrkan. Ungdomskören har tidigare varit i Oxford i England tre gånger och gått lucia i Christ Church och i Deddington. Men i år var det Jönköpingsborna som fick njuta av stämningsfull musik när kören sjöng på hemmaplan.

Hur länge har ni förberett er inför detta?

– Oj, vi har förberett oss hela hösten. Vi började i augusti och sen har vi kört på enda in i kaklet, säger Alma Johansson.

Vad är det bästa med att vara med i ett luciatåg?

– Jag tror att det är gemenskapen. Att man gör en kul grej ihop och att man tillsammans kan skapa något spektakulärt då man sjunger i olika stämmor. Det låter riktigt vackert. Jag får gåshud själv, säger Alma Johansson.

Vad är den största utmaningen med att vara lucia?

– I mitt fall var det nog ljusen med stearinet som droppade i håret. Men annars är det nog att höra varandra. Det är ganska svårt när man står så brett isär.

– Sen är det ganska jobbigt att stå så länge. Vi står ju i bara strumpor, så det blir ganska påfrestande för fötterna på så hårt golv, tillägger Sara Finér, som är tärna i luciatåget.

Nu väntar ytterligare två luciaframträdanden för kören under dagen.

– Det känns lite sorgligt att det är över sen. Det är alltid roligt att sjunga lucia, det är en av höjdpunkterna, säger Alma Johansson.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen