City

Beroendeframkallande och vanligare än du tror

Beroendeframkallande och  vanligare än du trorBeroendeframkallande och  vanligare än du tror bild nr 2Beroendeframkallande och  vanligare än du tror bild nr 3Beroendeframkallande och  vanligare än du tror bild nr 4
Beroendeframkallande och  vanligare än du tror bild nr 6Beroendeframkallande och  vanligare än du tror bild nr 7Beroendeframkallande och  vanligare än du tror bild nr 8

På Borgmästargränd i Jönköping hittar man den nyöppnade skönhetssalongen Skönhetsgränden, med ägaren Fruzsina Hamvasi i spetsen. Tillsammans med kollegorna Samar David och Ammi Brengesjö erbjuder skönhetssalongen ett brett utbud av hudvård, kroppsvård, estetiska injektionsbehandlingar och kostrådgivning.

Fruzsina Hamvasi, som är utbildad hudterapeut, har arbetat i hudvårdsbranschen i tio år och drivit eget i snart fyra år.

– Man mår bra av att jobba med sådant som gör folk nöjda, säger Fruzsina Hamvasi, när Jmini besöker salongen.

Skönhetsgrändens lokaler ligger i en gammal , charmig byggnad och efter en del renovering har tjejerna skapat en riktigt hemtrevlig, lugn och ljus miljö för sina kunder.

– Jag är väldigt nöjd med läget. Många går förbi här när de ska till bussen. Att vi finns på markplan gör att folk kan trilla in mer spontant, säger Fruzsina Hamvasi.

Tillsammans med nyöppningen har Fruzsina Hamvasi börjat med en ny typ av behandling som hon gärna vill lyfta fram.

– Den heter Pure Cell treatment och är en ny unik ansiktsbehandling där levande celler används för att stärka alla hudtyper och hudtillstånd.

”Jag vill inte få ankläppar”

Samar David, som för tillfället är föräldraledig, arbetar med estetiska injektionsbehandlingar på salongen.

– Fler än vad du tror unnar sig det, men man pratar inte om det. Många gör det bakom sina mäns ryggar, säger Samar David.

Hon påpekar att ett bra resultat innebär att injektionsbehandlingen inte syns.

– Den vanligaste kommentaren jag får innan en behandling är ”jag vill inte få ankläppar”, säger Samar David.

Samar David berättar att hon inte är rädd för att sätta stopp för en kund om hon tycker att injektionsbehandlingarna håller på att gå över styr.

– Det blir lätt beroendeframkallande. Men jag vill ju att resultaten ska se bra ut vilket gör att jag ibland får säga stopp till kunder.

Hur gör ni för att sticka ut bland konkurrenterna?

– Servicen och bemötandet är jätteviktigt. Jag skräddarsyr alltid mina behandlingar så att de ska passa för den enskilda kunden, säger Ammi Brengesjö, som är utbildad kroppsterapeut, friskvårdsmassör och konst-och näringsrådgivare på salongen.

Skönhetsvård - en lyxgrej?

– Jag ser absolut inte skönhetsbehandlingar som någon lyxgrej. Alla stressar jämt och man vinner så mycket på att ta hand om sig själv, säger Fruzsina Hamvasi.

– Sen är det lite så att de som unnar sig, de gör det regelbundet. Samtidigt som en del aldrig gör det, tillägger Samar David.

Är ni duktiga på att ta hand om er själva?

– Ja absolut. Det är viktigt att man lever som man lär, säger Ammi Brengesjö.

– Jag tycker att det lärorikt att gå till andra skönhetssalonger och få inspiration också, säger Fruzsina Hamvasi.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen