Blåljus

Internt polisskämt om Ku Klux Klan blev riksnyhet

Internt polisskämt om Ku Klux Klan blev riksnyhet

Under onsdagen meddelade polisen i Jönköping att de fått ett samtal från en privatperson som trott sig se ett Ku Klux Klan-möte som visade sig vara ett luciatåg. Men händelsen visade sig bara vara ett internt polisskämt.

Det var under onsdagens pressuppkoppling med polisen i Jönköping som lokala medier informerades om att polisen fått ett samtal från en person som trodde att Ku Klux Klan hade kommit till Jönköping. Något som senare visade sig vara ett luciatåg.

Den dråpliga nyheten spreds snabbt av många medier. Senare samma dag informerade polisen om att händelsen bara var ett internt skämt.

De felaktiga uppgiften fanns antecknad på den journal som polisen använder vid sin uppkoppling med medier. Att det rörde sig om ett skämt gick dock inte fram till den polis som höll i informationen.

– Det här är inte acceptabelt. Du måste kunna lita på att den informationen polisen ger ut stämmer. Men ibland smyger det sig in fel, i det här fallet var det ett skämt som inte blev bra, säger Fredrik Lindfors, chef i lokalpolisområde Södra Vätterbygden.

Lokalpolisområdet Södra Vätterbygden kommer nu att se över sina rutiner för att säkerställa att den typen av misstag inte sker igen.

LÄS MER: Stjärngossar förväxlades med Ku Klux Klan

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen