Nöje

Rikskänd rappare ger gratiskonsert

Rikskänd rappare ger gratiskonsert

Den rikskände rapparen Samuel Allyawan är tillbaka i Jönköping. Ikväll ger han en gratiskonsert på Kulturhuset för ungdomar i kommunen.

”Om du vandrar i mörker, sök dig mot ljuset”. För 28-årige rapparen Samuel Allyawan Nazari är det precis det allt handlar om. Hans rapptexter kretsar ofta kring gemenskap och han har aldrig gjort någon hemlighet av att livet varit mörkt. Men i dag kämpar han ständigt för att leva i ljuset och det vill han spegla i sin musik.

På fredag är han tillbaka i staden där han växte upp, nu som artist och rikskänd rappare ger han konsert för unga i Jönköpings kommun.

– Det är väldigt roligt att vi kan erbjuda våra ungdomar en gratiskonsert med Allyawan. Denna typ av evenemang är något som ofta efterfrågas bland barn och unga, det framkommer i de undersökningar vi regelbundet gör i Jönköpings kommun, säger Linda Jansson, enhetschef Ung Fritid på kultur- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Konserten riktar sig till unga i åldern 13-25 år. Förutom Allyawans framträdande kommer dansarna Mattis och Carro och dansare från Studio in motion att uppträda. Granit och Alboz är yngre rappare som kommer att vara förband. Dessutom innehåller kvällen DJ och videos.

Fakta

Arrangemanget, som äger rum fredag 16 december på Kulturhuset i Jönköping, är gratis och drogfritt. Insläpp från kl 20.00. Arrangör är kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen