Kultur

Habo Big Band med toppartister i Christmas Show

Habo Big Band med toppartister i Christmas Show

Habo Big Band har bjudit in Sveriges ledande jazztrumpetare Peter Asplund och tre av Sveriges främsta jazzsångerskor till en storslagen Christmas Show på Spira tisdag den 20 december.

Jönköpingsborna bjuds på massor av julkonserter, så varför inte en jazzig sådan och med toppartister för att stå sig i konkurrensen.

Sagt och gjort. Habo Big Band och Jönköpings Jazzklubb bjuder på julens musikskatt i en tappning som det svänger extra om.

Peter Asplund leder flera av Sveriges främsta storband bl. a. Blue House Jazz Orchestra, Stockholms Konserthus storband. Förutom trumpetare är han jazzsångare i klassisk crooner-stil, en svensk Frank Sinatra. I sällskap har han och Habo Big Band vokalisterna Isabella Lundgren, Vivian Buczek och Anna Jalkéus.

Isabella Lundgren är det hetaste namnet nu på den svenska jazzscenen, flerfaldigt prisbelönad. Vivian Buczek är en rutinerad sångerska som ofta återfinns vid Peter Asplunds sida. De samarbetade senast med Habo Big Band när Jönköpings Jazzklubb firade 10 år i våras. En ny och spännande artist är harpisten och sångerskan Anna Jalkéus.

Habo Big Band med Peter Asplund Christmas Show hörs på Spira tisdag 20/12.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen