Blåljus

14-åringar sov över på Ikea – trenden har nått Jönköping

14-åringar sov över på Ikea – trenden har nått Jönköping

Sköna sängar och hemtrevliga miljöer i skandinavisk design. I helgen tog två 14-åriga tjejer sitt besök på Ikea i Jönköping till en extrem nivå genom att haka på den rådande trenden med att övernatta på varuhuset.

Trenden med övernattning på Ikea tycks ha startat med två belgiska män i somras. Utan tillstånd tillbringade de natten på Ikea, samtidigt som de dokumenterade allt för att sedan sprida det på Youtube. 

– Det ska nu vara uppe i runt 1 300 övernattningar på Ikea globalt, säger Lars Förstell, informatör hos polisen, till Sydsvenskan.

I lördagsnatt var det dags för Ikea på A6 Center att ta emot sina allra första oinbjudna nattgäster.

Två 14-åriga tjejer lyckades gömma sig när varuhuset stängde och stannade kvar i lokalerna under natten. Genom att hålla sig stilla undvek de att larmet utlöstes. Dock upptäcktes tjejerna av väktare tidigt på söndagsmorgonen och polis tillkallades.

Polisen har upprättat en anmälan gällande olaga intrång.

– Jag kan bekräfta att två tjejer har ertappats med att övernatta på Ikea i Jönköping, men jag måste sätta mig in mer i ärendet innan jag kan svara på fler frågor, säger Jakob Holmström, presskontakt på Ikea, till Jmini.

LÄS MER: Obehörig trängde sig in på skola

LÄS MER: Narkotikapåverkad man gick runt med samurajsvärd

LÄS MER: Somnade under skolbänken på ED- väcktes vid midnatt av väktare

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen