Folk

Pizzabagaren som har hela Europa som arbetsplats

Pizzabagaren som har hela Europa som arbetsplatsPizzabagaren som har hela Europa som arbetsplats bild nr 2Pizzabagaren som har hela Europa som arbetsplats bild nr 3Pizzabagaren som har hela Europa som arbetsplats bild nr 4
Pizzabagaren som har hela Europa som arbetsplats bild nr 6Pizzabagaren som har hela Europa som arbetsplats bild nr 7Pizzabagaren som har hela Europa som arbetsplats bild nr 8

På Klostergatan i Jönköping hittar vi Evergreen, pizzahaket som alltid går att räkna med efter ett besök på krogen eller efter en lång föreläsning på Högskolan. Med sin populära kebab lockar man långväga gäster. 

När Jmini besöker pizzeria Evergreen har ägaren fått förhinder och vi får istället nöjet att sätta oss ner och prata med restaurangens personalchef Adil Buldlik, 40. Han har arbetat på Evergreen i tre år men verkat i branschen i över 20 år med hela Europa som sin arbetsplats.

– Jag har jobbat i Tyskland, England och i Turkiet. Jag har inte bytt bransch för att jag trivs så bra med det här. Det bästa är att man får träffa mycket folk, säger Adil Buldlik.

Skiljer sig branschen något mellan de olika länderna?

– Nej, det är ingen skillnad. Det handlar alltid om att vara trevlig och ge bra service.

Vad är det bästa med Evergreen?

– Vi har det bästa läget i Jönköping. Vi finns centralt, har bra parkeringar och nära till allt.

– Vi är även kända för vår kebab och kebabsås. Vi får mycket gäster från andra städer. Evergreen är Evergreen, fyller Serhat Ter, personal på Evergreen, i.

En bra stad att låta barnen växa upp i

Adil Buldlik spenderar i snitt 40 timmar i veckan på pizzerian och i övrigt är det familjen och fotboll som gäller. Adil Buldlik och hans fru har två döttrar på 6 och 4 år, som han gärna tar med till Leos lekland eller A6 Center på sin fritid.

– Jönköping är en trevlig stad. Det är lugnt här och bra för barnen att få växa upp i.

Fotboll tre gånger i veckan

Ett annat stort intresse som tar upp mycket av Adil Buldiks lediga tid är fotboll. Tre dagar i veckan spelar han tillsammans med sitt lag på Råslätt, där han och hans familj också är bosatta.

LÄS MER: Han är pizzabagaren som tycker bäst om vintern

LÄS MER: Ordningsvakten som gör stadens tunnaste pizzor

LÄS MER: Äta här eller i påse?

 Fakta

Tio snabba med Adil Buldlik

Ålder
40 år

Bästa pizzan på Evergreen
J-Södra

Viktigaste ingredisensen på pizza
Ost

Pizza eller kebab
Kebabpizza

Favoritmaträtt
Turkiska dolmar

Sport eller kultur
Båda

Sommar eller vinter
Sommar

Favoritfilm
Jag gillar drama

Intresse
Fotboll

Favoritrestaurang
Pitcher´s

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen