Affärer

Restaurang i city stänger ner över vintern

Restaurang i city stänger ner över vintern

Grekiska kolgrillsbaren i centrala Jönköping tar vinterpaus och stänger den 23 december. Anledningen är den omfattande fasadrenovering som pågår framför fastigheten och därmed bland annat stoppar upp inflödet av gäster. Någon gång i mars räknar restaurangen att öppna upp igen.

Just nu pågår en omfattande fasadrenovering framför flera butiker och restauranger på Södra Strandgatan. Det har medfört att den Grekiska kolgrillsbaren nu väljer att stänga tillfälligt från och med fredag den 23 december.

– Det är inte hållbart för oss att hålla restaurangen öppen när det pågår en fasadrenovering. Dels är det svårt att hitta till oss eftersom man inte syns från gatan, dels har vi en djup lokal vilket medför att det blir mörkt i lokalen. Det blir helt enkelt inte rättvist för våra gäster att vistas i restaurangen, säger Daoud Kass Yosef, etableringsansvarig för den grekiska kolgrillskedjan i Sverige till Jaffärer.

När räknar ni med att öppna igen?

– Fasadarbetet beräknas bli klart i maj, men det lutar åt att vi kommer att öppna i mitten eller i slutet av mars. Exakt dag är inte spikad ännu.

Är du kritisk till den fasadrenovering som har pågått?

– Vi kände till den och den är välbehövlig. Man kan redan se vilken skillnad det har blivit när de har lagt på det nya taket vid passagen. Ekbladhs (fastighetsägaren reds. anm.) och vi har har haft en bra dialog. Jag är etableringsansvarig för hela Sverige och jag kan säga att Ekbladhs är en av de bästa hyresvärdarna som vi har haft med att göra. De är väldigt tillmötesgående och visar förståelse för hyresgästens situation, säger Daoud Kass Yosef avslutningsvis.

Grekiska kolgrillsbaren, som startade sin verksamhet 1995, har idag 25 restauranger på nio orter i Sverige.

MM Sports som är granne med Grekiska kolgrillsbaren kommer att hålla fortsatt öppet under fasadrenoveringen.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen