Kultur

Så här blir nyårskonserten i Sofiakyrkan

Så här blir nyårskonserten i Sofiakyrkan

På nyårsafton blir det stor nyårskonsert i Sofiakyrkan med bland andra Greger Siljebo och Stefan Wingefors.

Under våren 2016 kunde Jönköpingspubliken se Greger Siljebo som den vitklädde spelmannen i Spiras uppsättning av ”Spelman på taket”. Nu bjuder nyblivne Jönköpingsbon tillsammans med Stefan Wingefors på Nyårskonsert i Sofiakyrkan.

Nyårsbetraktelse och bön leds av Torgny Wirén.

Konserten startar kl. 17.00.

Fakta

Fakta om artisterna

Greger Siljebo, violinist och mandolaspelare. Utbildad på musikhögskolan i Göteborg. Med sin musikaliska bredd och öppenhet har han blivit en flitigt anlitad musiker och kapellmästare i olika sammanhang. Tillsammans med artister som Alf Hambe och Eva Bartholdsson har han stått på de flesta av Sveriges vis och folkmusikscener och på andra scener hittar man honom med artister som t.ex Jenny Berggren och Jakob Petrén. 2011 tilldelades Greger SKAP-stipendium i egenskap av låtskrivare och kompositör och året därpå släpptes hans kritikerrosade soloalbum ”Vandringen” Greger anses av många tillhöra toppskiktet bland landets folkmusiker och äger sedan 1985 rätten att titulera sig Riksspelman.

Stefan Wingefors 
Stefan är en av Sveriges mest anlitadefrilansmusiker  inom jazz, folk och pop och även han utbildad på musikhögskolan i Göteborg. 
Han växlar obehindrat mellan bas, piano och dragspel och spelar bl.a. med Daniel Lemma och Fabian Kallerdahl Galore (Jazz i Sverige 06)  samt gästar då och då institutioner som Bohuslän Big Band,  Norrbotten Big Band och Göteborg Wind Orchestra.  

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen