Blåljus

Fräcka stöldkuppen – fyllde lastbil med lyxbilar

Fräcka stöldkuppen – fyllde lastbil med lyxbilar

En lastbilschaufför i 35-årsåldern deltog i en välplanerad bilstöld i Vetlanda. Mannen åkte fast när han försökte frakta bilarna med lastbil till utlandet. Nu döms han till fängelse för grovt häleri.

Det var i oktober som flera bilar av exklusivare modell stals från ett företag och en privatperson i Vetlanda. Nu döms en lastbilschaufför i 35-årsåldern i Eksjö tingsrätt för sin medverkan i brottet.

Lastbilschauffören åkte fast när han var i färd med att frakta de stulna bilarna till utlandet. Det var då en larmsignal från den ena bilen som avslöjade mannen och ledde till att han kunde gripas av polisen.

Eftersom det inte kunnat styrkas att lastbilschauffören var med vid själva stölderna döms han för grovt häleri. Stölderna har skett i samarbete med andra personer, som är okända.

Tingsrätten bedömer att mannen gjorts sig skyldig till två mycket allvarliga fall av häleri som avser stora värden. Bara en av de stulna bilarnas värde överstiger en miljon kronor.

Mannen döms till ett år och tio månaders fängelse. Han döms också till utvisning och förbjuds att återvända till landet före 2025.

LÄS MER: Jättefynd förbryllar polisen – söker ägare

LÄS MER: Galna natten – man gick bärsärk

LÄS MER: Bilförare stoppades av polis – dolde skarpladdad pistol

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen