Kommun

Nu får Jönköping infartsparkeringar

Nu får Jönköping infartsparkeringarNu får Jönköping infartsparkeringar bild nr 2Nu får Jönköping infartsparkeringar bild nr 3Nu får Jönköping infartsparkeringar bild nr 4

Varje år görs 68 miljoner resor i Jönköpings kommun med bil. I takt med att staden växer behöver även framkomligheten öka. Därför har kommunen nu upprättat två infartsparkeringar i Jönköping, en på Rosenlund och en vid Jordbron.

Infartsparkeringarna riktar sig till de som bilpendlar till Jönköping. De ligger placerade vid två stora infarter till stadskärnan med närhet till huvudcykelstråk och kollektivtrafikens stomlinjer. Tanken är att man ska kunna parkerar sin bil där gratis och sedan fortsätta färden med gång, cykel eller buss.

– Vi behöver infartsparkeringarna för att få en trevligare stadskärna med mindre trafik, minskat buller och lägre partikelhalter. Är du en person som vill göra grönare val men ha kvar din flexibilitet då ska du ställa din bil på infartsparkeringen och sedan ta dig vidare för egen maskin, då får du även motion på köpet, säger Hanna Säterskog, projektledare för de nya infartsparkeringarna i Jönköping, i ett pressmeddelande från kommunen.

Väderskyddad cykelparkering och cykelboxar

Infartsparkeringarna är utrustade med belysning och en väderskyddad cykelparkering. På parkeringen vid Jordbron finns det även ett flertal cykelboxar där pendlare kan förvara sina cyklar. Dessa går att hyra för 100 kronor per kvartal.

LÄS MER: Stora trafikstörningar när Klostergatan stängs av

LÄS MER: Så mycket betalar du för kommunens nöjen

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen