Kultur

Hon vill få Jönköpingsborna att öppna sina ögon

Hon vill få Jönköpingsborna att öppna sina ögonHon vill få Jönköpingsborna att öppna sina ögon bild nr 2Hon vill få Jönköpingsborna att öppna sina ögon bild nr 3Hon vill få Jönköpingsborna att öppna sina ögon bild nr 4

På lördagen var det stor invigning och vernissage av utställningen ”Open Your Eyes” på Österängens Konsthall. På plats under dagen fanns den turkiska videokonstnären och fotografen bakom utställningen, Eda Emirdag.

Det är en stark installation som visas på Österängen Konsthall under en månad framöver.

Installationen, som består av två bildserier och tre videoinstallationer är förvisso fristående från varandra, men knyter ändå an till samma tema - migranternas dagliga kamp för överlevnad och ett tillsynes osynligt rop på hjälp.

Utställningen, som har fri entré, visas på Österängens Konsthall mellan den 28 januari - 26 februari.

Så här skriver Österängens Konsthall om utställningen:

"I utställningen Open Your Eyes förvandlar Eda Emirdag fragmenterade minnen, drömmar och förluster från flyktingfamiljer till konstnärliga tolkningar. Verken syftar till att ge uppmärksamhet åt krigets terror och det som gått förlorat. Emirdag reflekterar kring spåren av migration och vill få oss att rikta blicken mot situationen vi alla upplever dagligen genom tv och sociala medier, men står handfallna inför.

Med utgångspunkt i sin egen livshistoria skapar Eda Emirdag konstnärliga koncept som utgår från kvinnors erfarenheter och upplevelser. Eda Emirdag är född 1986 och baserad i Istanbul, Turkiet. 2013 studerade hon fotografi och video på Bahçesehir University i Istanbul. På residensprogrammet Kultivera i Tranås utvecklade Eda Emirdag ett intresse för sociala frågor och började arbeta på ett projekt om emigranter från det krigshärjade Syrien."

LÄS MER: Österängens Konsthall utvald till unik satsning

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen