Affärer

Premiär för ny krogsatsning i Jönköping

Premiär för ny krogsatsning i JönköpingPremiär för ny krogsatsning i Jönköping bild nr 2Premiär för ny krogsatsning i Jönköping bild nr 3Premiär för ny krogsatsning i Jönköping bild nr 4

Nästa vecka är det premiär för Jönköpings senaste krogsatsning Bob, på Tändsticksområdet. Med plats för 350 gäster och servering från morgon till kväll vill Aydin Tassel leverera storstadspulsen till Jönköpingsborna.

Det är den mångårigt erfarne krögaren Aydin Tassel som ligger bakom satsningen av den nya krogen Bob som slår upp portarna på Tändsticksområdet i Jönköping nästa vecka.

– Vi smygöppnar med lunchverksamhet klockan 11 på onsdag, sen blir det en stor invigning den 23 februari, säger Aydin Tassel, till Jmini.

Lämnade Skinnarebo för Tändsticksområdet

Tassel kommer närmast från Skinnarebo golfrestaurang, som han drev mellan 2008 till 2014.

– Jag älskade Skinnarebo. Det var folkligt och det var ett ärligt ställe. Men jag ville komma till staden och hittade den här lokalen.

"Vill sätta Jönköping på världskartan"

2015 skrevs hyreskontraktet och ambitionerna är skyhöga.

– Vi vill sätta Jönköping på världskartan. Vi levererar storstadsmentaliteten till Jönköping. Vi levererar storstadspulsen och storstadsservicen.

Från frukost till barhäng

Bob kommer att ha öppet sju dagar i veckan, från morgon till sena kvällar, med en meny hämtad från det baskiska köket. Tassel beskriver maten som enkel, vällagad och god, utan några krusiduller.

– Tanken är en vardagskrog där vi erbjuder frukost, lunch, after work och barhäng med pinchos och tapas. På helgerna kommer vi att servera brunch och på söndagar har vi familjemiddagar i form av grillbuffé.

Restaurangen rymmer 350 gäster, varav 120 är sittplatser för bordsservering.

– Min förhoppning är att vi ska göra folket nöjda och belåtna. Vi vill hjälpa Jönköping att leva upp, genom att komplettera staden tillsammans med våra fantastiska kollegor här på Tändsticksområdet, säger Tassel, avslutningsvis.

LÄS MER: Allt du behöver veta om Jönköpings nya sushihak

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen