Svepet: Här är veckans toppnyheter i Jönköping

Svepet: Här är veckans toppnyheter i Jönköping

Missat något i nyhetsflödet under veckan? Här är en sammanfattning av veckans toppnyheter på Jmini och systersajterna Jaffärer och Sport JKPG.

Veckan började med en blåljusnyhet av lite mer lättsam karaktär. En bilförare som stannade för att ”lätta på trycket” fick sig en otrevlig upplevelse när bilen rullade ner i diket. En nyhet som spred sig till viralsajten Existenz.

LÄS MER: Förare skulle ”lätta på trycket” – då rullade bilen iväg

I mitten av veckan inträffade en arbetsplatsolycka med dödlig utgång utanför Tenhult. En man i 30-årsåldern fick ett träd över sig och skadades så allvarligt att hans liv inte gick att rädda.

LÄS MER: Man död – klämdes under träd

På onsdagen kunde Jmini avslöja att Jönköpings kommun lämnat in en åtalsanmälan mot ett konkursdrabbat företag i Hovslätt. Det sedan stora mängder giftavfall upptäckts i bolagets lokaler. Nyheten togs senare upp av SVT Nyheter Jönköping och Jnytt

LÄS MER: Omfattande giftskandal i Hovslätt

I veckan dömdes en man i 20-årsåldern till fängelse för att ha förgripit sig på två barn i Jönköpings kommun. Enligt domen skedde övergreppen i samband med att mannen var anställd som hästskötare hos familjen.

LÄS MER: Barn våldtogs av hästskötare

I onsdags kunde Jmini avslöja att den välkända medieprofilen Christina Hamrin skickat ett privat sms med synpunkter på lokala byggprojekt till kommunpolitikern Anna Mårtensson (L). Uppgifterna i sms:et har sedan diarieförts med rubriceringen påstådda oegentligheter.

LÄS MER: Privat sms avslöjat: Välkänd medieprofil misstänker byggkorruption i Jönköping

LÄS MER: Mårtensson (L) om påstådda oegentligheterna: ”Frågan är jättedelikat”

På fredagen kunde Jmini och Jaffärer berätta om en ny krogsatsning på Tändsticksområdet. Bakom satsningen står krögaren Aydin Tassel.

LÄS MER: Premiär för ny krogsatsning i Jönköping

Den här veckan kunde Jmini också avslöja att studentfesten i år flyttar till nya lokaler. Nyheten plockades senare upp av Jönköpings-Posten.

LÄS MER: SKRÄLLEN: Studentfesten flyttar till nya lokaler – ”Vi är supernöjda”

LÄS MER: Nattklubb satsar på nytt koncept: ”Kommer smälla ordentligt”

Att intresset för att bygga på fastigheten Grävlingen intill högskolan är stort har varit känt sedan tidigare. Den här veckan kunde Jmini och Jaffärer berätta att Vätterhem och Tosito vill bygga en ny campusstad på tomten.

LÄS MER: Bostadsjättarnas nya storprojekt vid högskolan: ”Väldigt attraktivt”

LÄS MER: Här vill Skanska bygga ett helt unikt kvarter

I helgen var det stor skrattfest i Jönköpings konserthus när komikerstjärnan Johan Glans var på plats med sin senaste show. Här kan du se vår bildspecial från kvällen.

LÄS MER: Skrattfest när Johan Glans intog Konserthuset – vilka var där?

Sportveckan i Jönköping nådde en höjdpunkt när HV71 körde över Rögle med hela 7–0 på torsdagen. En makalös hockeylektion, enligt Jminis och Sport JKPG:s krönikör.

Desto tyngre gick det på lördagen, då HV föll efter straffdrama hemma mot Linköping. Inför matchen stod det klart att hemmalaget saknade en hel rad spelare på grund av sjukdom – en nyhet Sport JKPG var först med rapportera.

LÄS MER: ‘‘En makalös hockeylektion’’

LÄS MER: MARDRÖMMEN: Stort manfall i HV71

Avslutningsvis stod det också klart i veckan att Jmini rekryterat Christer Strandberg som ny reporter. Strandberg har arbetat på Jönköpings-Posten i 39 år och kommer närmast från en tjänst som huvudkrönikör på JP-sporten.

LÄS MER: Skrällen: Jmini värvar JP:s förre sportchef

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen