Affärer

Nu kan du låna cykel när du besiktar bilen

Nu kan du låna cykel när du besiktar bilen

Bilprovningen på Bangårdsgatan i Jönköping har tagit fram ett nytt koncept för sina kunder som ska besikta bilen. Nu mera kan man låna en cykel till jobbet utan extra kostnad.
– Det sparar på miljön, man slipper leta efter parkeringar i staden, man behöver inte pussla om familjeschemat och det ger motion, säger Torbjörn Unosson, områdeschef på Bilprovningen.

Torbjörn Unosson, områdeschef på Bilprovningen i Jönköping berättar att de flesta kunder inte hinner sitta och vänta på att deras bil ska besiktas. De har ett arbete att åka till eller andra saker som väntar. I höstas köpte därför Bilprovningen in fyra cyklar med tillhörande cykelhjälmar för att underlätta situationen för sina kunder.

Idén går ut på att kunderna kan låna en cykel utan extra kostnad när de lämnar in bilen på morgonen och sedan lämna tillbaka den när de hämtar ut bilen på eftermiddagen.

– Vi har ju en jättestor innergård till ingen nytta, så vi tänkte; varför inte låta våra kunder använda den som parkering när de ska besikta bilen hos oss, säger Unosson.

I nuläget har Bilprovningen fyra cyklar att tillhandahålla vid behov, men tanken är att fler cyklar ska köpas in till våren.

– Faller det här ut bra så kommer vi att utöka. Det kan även hända att vi köper in barnsitsar om det finns behov av det.

Enligt Unosson är Bilprovningen, än så länge, ensamma med konceptet och idén har fått positiv respons från kunderna.

– Det sparar på miljön, man slipper leta efter parkeringar i staden, man behöver inte pussla om familjeschemat och det ger motion.

LÄS MER: Läsarnyhet. Öppet hus på Bilprovningen

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen