Folk

Jönköpingskille kan bli Årets äventyrare

Jönköpingskille kan bli Årets äventyrare

Jönköpings alldeles egen äventyrare Jonathan Ljungqvist, 24 år, har blivit nominerad till Årets äventyrare 2016, tillsammans med kumpanen Marcus Aspsjö. Bland de nominerade hittar man några av Sveriges tyngsta namn inom genren.

“För att under ett år genomfört tre distinkta expeditioner med innovativa grepp och för egen kraft. Först tagit sig från Sverige med kajak till Svarta havet. Därefter vandra från kust till kust igenom Indien. Den avslutande på rullskidor där de korsade Australien. Allt för egen kraft och med all utrustning i kajak, på rygg eller i vagn.”

Så lyder motiveringen som ligger till grund för duons nominering till Årets äventyrare 2016. Trots deras unga ålder har de redan lyckats stort inom äventyrsvärlden.

– Det är första gången jag blir nominerad och det är verkligen ett kvitto på att man har lyckats, säger Jonathan Ljungqvist, till Jmini.

LÄS MER: Jonathan åkte rullskidor genom stekheta Australien

LÄS MER: Äventyrsduon sätter världsrekord i Australien

Syftet med att utse Årets äventyrare är att lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen samt lusten och drivkraften att satsa och genomföra.

LÄS MER: Jönköpings äventyrare ska slå världsrekord

Ljungqvist beskriver år 2016 som en riktigt äventyrsår för svenskarna. Bland de nominerade hittar man några av Sveriges tyngsta namn inom genren, bland annat Aron Andersson, som är den förste person att i rullstol ha tagit sig i en sit-ski till Sydpolen.

– Det är en ära att ha blivit nominerad och jag tror att vi har en bra chans att vinna i teorin. Om inte jag och Marcus vinner tycker jag att Mats Andrén, som vandrade från Sverige till Australien, är en värdig vinnare.

Nu ligger makten hos det svenska folket som kan rösta på sin favorit fram till den 28 februari. På Vildmarksmässan den 10-11 mars kommer en vinnare att koras.

Här kan man rösta på Årets äventyrare 2016.

LÄS MER: Han besteg Afrikas högsta berg på ett helt galet sätt

LÄS MER: Så här har ingen svensk bestigit Kilimanjaro

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen