Blåljus

Civila ska gatupatrullera åt polisen

Civila ska gatupatrullera åt polisen

Polisen söker nu volontärer till en nystartad verksamhet i Södra Vätterbygden. Frivilliga som är över 18 år och har demokratiska värderingar kan få uppgifter som att nattvandra och sprida information på uppdrag av polisen.

På tisdagen bjöd polisen in alla intresserade till en informationsträff om en nystartad volontärverksamhet i Södra Vätterbygden. Lokalpolisområdet omfattar kommunerna Jönköping, Habo och Mullsjö.

Den vill bli polisens volontär måste vara 18 år och ha demokratiska värderingar. Dessutom krävs att personen är trygg i sig själv och ha bra samarbetsförmåga.

Syftet med satsningen är att bidra till ett tryggare samhälle med mindre brottslighet. I inbjudan till informationsträffen påpekas att volontärer inte är anställda av polisen och inte har andra befogenheter än övriga medborgare.

Däremot får volontärerna sina uppdrag direkt från platsen. Det kan handla om att nattvandra eller ägna sig åt andra trygghetssatsningar. Det kan också handla om att bistå polisen vid olika arrangemang eller sprida information.

Senare i vår kommer liknande träffar anordnas i Eksjö och Värnamo.

LÄS MER: Polisen stoppade bilist – då kom chocken

LÄS MER: Jättefynd förbryllar polisen – söker ägare

LÄS MER: Polisens varning: "Se upp för övervänliga personer"

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen