Affärer Affärsmingel

Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där

Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var därStorbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 2Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 3Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 4
Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 6Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 7Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 8Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 9
Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 11Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 12Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 13Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 14
Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 16Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 17Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 18Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 19
Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 21Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 22Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 23Storbolag invigde pampigt kontor i Jönköping – se vilka som var där bild nr 24

På torsdagen invigde revisionsbyrån BDO sina nya lokaler på Myntgatan i Jönköping. Och det är inte vilket kontor som helst.
   – Det känns som en riktig pärla för vår del det här, säger kontorschefen Jonas T Bernerson.

BDO är ett av världens största revisions- och rådgivningsföretag. I Jönköping finns bolaget sedan drygt ett år tillbaka, då Dextra Revision förvärvades.

– Vi har fyra affärsområden som är revision, skatt, företagsservice och rådgivning. Här fokuserar vi framför allt på mindre och medelstora företag med anknytning till Jönköping och regionen runt omkring, säger Carl-Johan Kjellman, vd för BDO Sverige.

På torsdagen invigde företaget sina nya lokaler på Myntgatan i Jönköping, strax intill Skatteverket. Och det är ett pampigt kontor besökaren möts av, med en inredning som skiljer sig markant från den typiska, mer spartanska kontorsmiljön.

– Vi sökte ganska vitt och brett bland stans större fastighetsförvaltare. Vi försökte hitta något som passade vår approach. Det känns verkligen som vi hittat rätt. Det känns som en riktig pärla för vår del det här, säger kontorschefen Jonas T Bernerson.

Företaget har på ett år vuxit från drygt 15 till 30 anställda i Jönköping. De närmaste åren är målsättningen att fortsätta växa. Bernerson berättar att läget är strategiskt utvalt. Inte minst med närheten till Internationella handelshögskolan, JIBS, som är en naturlig talangpool för BDO.

– Vi har en ganska optimistisk syn på framtiden här i Jönköping. Vi har bra förutsättningar att gå vidare och vi vill nog plocka in ytterligare ett antal konsulter på skattesidan och bredda oss ytterligare lite på både revision och företagsservice. Om 3–4 år är vi nog ytterligare 8–10 personer här, säger Bernerson.

Vilka utmaningar ser ni framför er de kommande åren?

– Branschen genomgår en väldigt stor digitalisering, framför allt på företagsservice och revisionssidan där många tjänster blir digitala och kan automatiseras, säger Carl Johan Kjellman och fortsätter:

– Samtidigt vill vi fokusera på den kundnära leveransen med rådgivning och kundmöten och behålla den delen, som är central för vår kundupplevelse. Men digitalisering är en stor utmaning. Och att hitta rätt medarbetare. Det är kamp om att hitta de bästa talangerna.

LÄS MER: Här hyllas reklamgenierna i Jönköping

LÄS MER: Här samlas affärshöjdarna på exklusivt invigningsmingel

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen