Bostad

Inredning som ger vårkänslor

Inredning som ger vårkänslor Inredning som ger vårkänslor  bild nr 2Inredning som ger vårkänslor  bild nr 3Inredning som ger vårkänslor  bild nr 4
Inredning som ger vårkänslor  bild nr 6Inredning som ger vårkänslor  bild nr 7Inredning som ger vårkänslor  bild nr 8Inredning som ger vårkänslor  bild nr 9
Inredning som ger vårkänslor  bild nr 11

Tussilago och videkvistar är vårtecken som man kan stöta på nu när våren börjar visa sig på allvar. Den mörkaste tiden på året är förbi och nu vill vi även släppa in våren i våra hem.

-Ljusa färger och pasteller är ju typiskt vår, säger butiksbiträde Emmy Johansson på Fabriken i centrala Jönköping, en inredningsbutik med ett brett utbud av heminredning i våriga nyanser. För att höja vårkänslan hemma så är Emmys tips att vi ska använda mycket småvaser i inredningen. Genom att mixa många vaser i olika storlekar kan man enkelt få till en vårig känsla, menar hon.

LÄS MER: 7 tips för att mixa och matcha mönster i inredningen

Pastellfärgade textilier ger en känsla av vår
Att låta våren flytta in i våra hem behöver nödvändigtvis inte vara varken speciellt kostsamt eller energikrävande. Genom att byta ut och addera några enkla detaljer i vår inredning så kommer hemmet att ge oss vårkänslor, även de dagar då regnet piskar mot rutan. Byter vi ut hemmets mörka textilier mot ljusa nyanser och pasteller, så kommer det att göra stor skillnad. Puderrosa soffkuddar, syrénlila gardiner eller varför inte ett mintgrönt överkast? Kombinerar vi våra ljusa textilier med vackra krukor och vaser fyllda med gröna växter och våriga blommor, så kommer hemmet snabbt att kännas härligt vårigt.

LÄS MER: Rätt lampa gör skillnad

Ge liv i inredningen
Växter och blommor hör ju våren till och kan ge extra liv i vår heminredning. En vas fylld med vackra blommor förhöjer vårkänslan betydligt, likaså gröna kvistar och träd. En glasvas med videkvistar är en vårfavorit i många hem. - Vaser är en populär inredningsdetalj nu på våren då vi gärna plockar in mycket färska blommor i hemmet, berättar butiksbiträde Emma Svedberg på Fabriken.

LÄS MER: Nu flyttar det gröna in

Krukor i olika former och material
Pastellfärgade krukor är väldigt trendigt denna vår och vi kan enkelt placera ut dem där hemmet behöver sig ett extra lyft. Att mixa och matcha olika sorters krukor i olika material är populärt just nu. Krukor i tyg och korg ser vi mycket av i butikerna. Dessa är helt perfekta att kombinera med våra vanliga porslinskrukor och på så sätt få inredningen att kännas trivsamt ombonad och intressant. För att undvika att skapa ett rörigt intryck så är det bra att hålla en röd tråd, exempelvis genom att låta de olika krukorna vara i samma våriga färg.

LÄS MER: Här är vårens fem hetaste inredningstrender

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen