Affärer

Simonssongruppen köper En appstudio

Simonssongruppen köper En appstudio

IT-bolaget Dizparc, som ingår i Simonssongruppen, förvärvar En appstudio. Uppköpet innebär att koncernen stärker sin position som leverantör av digitala lösningar.
   – En appstudios medarbetare besitter en unik kompetens som är efterfrågad av såväl kunder som kollegor i branschen, säger Per Bråkenhielm på Dizparc.

Det står nu klart att Simonssongruppen förvärvar En appstudio. Det är dotterbolaget Dizparc som nu köper det Jönköpingsbaserade webb- och systemutvecklingsföretaget.

Enligt Per Bråkenhielm på Dizparc innebär förvärvet att företaget stärker sin position som leverantör av digitala lösningar.

– En appstudios medarbetare besitter en unik kompetens som är efterfrågad av såväl kunder som kollegor i branschen och vi är väldigt glada och stolta att de valt att bli en del av dizparc, säger Bråkenhielm i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Simonssongruppens supervärvning – klipper konkurrentens förra toppchef

Vid sidan av apputvecklingen har En appstudio sedan tidigare ett samarbete med Jönköping University, där bolaget deltar i undervisningen på programmet ”Mjukvaruutveckling och mobila plattformar”

– Jag ser fram emot att tillsammans med kollegorna på Dizparc få hjälpa företag att utveckla sina digitala erbjudanden för att kunna möta en ny generation av affärsmöjligheter. Att dessutom bli en del av ett team med så mycket erfarenhet och bra människor känns både spännande och roligt, säger Robin Kochauf på En appstudio.

LÄS MER: Avslöjar: Så här blir Systeam-grundarens nya storbolag

LÄS MER: Här samlas affärshöjdarna på exklusivt invigningsmingel

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen