Region Jönkping

Granskning av dödsfall efter läkarmiss avslutas

Granskning av dödsfall efter läkarmiss avslutas

På grund av en bristande samverkan mellan olika kliniker på länssjukhuset Ryhov dröjde det innan en patient flyttades till intensivvård. Patienten avled kort därefter, men IVO anser att sjukhusets slutsatser varit rimliga.

Som vi skrivit om tidigare vårdades en patient på länssjukhuset Ryhov för en tarminfektion med sepsis (blodförgiftning). Tidigare hade patienten fått en ny njure och behandlades med läkemedel för att den transplanterade njuren inte skulle stötas bort.

LÄS MER: Patient bytte njure – dog efter läkarmiss

På grund av en bristande samverkan mellan läkare på olika sjukhuskliniker, flyttades inte patienten till intensivvårdsavdelningen förrän två dagar efter försämringen och avled kort efter ankomsten.

Då infektionen var ovanlig och mycket svår anser sjukhuset att det är oklart om intensivvård kunnat hjälpa patienten och påverka utgången.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har granskat ärendet och menar att sjukhuset fullgjort sin skyldighet att utreda och anmäla händelsen.

De skriver att slutsatserna är rimliga och adekvata och att det inte finns några särskilda omständigheter i utredningen som kräver ytterligare åtgärder. Därför avslutas ärendet.

LÄS MER: Patient fick stroke i samband med röntgen

LÄS MER: Cancerpatient glömdes bort – tumör spred sig

LÄS MER: Treårings läppar limmades ihop på Vårdcentral

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen