Bra att veta

Ridskolan på Ramsjöholm läggs ner

Ridskolan på Ramsjöholm läggs ner

På onsdagskvällen meddelade styrelsen för Svarttorps Ridsällskap på Ramsjöholm att ridskoleverksamheten kommer att läggas ner.

– Det är med stor sorg som vi i Svarttorps Ridsällskaps styrelse tvingas meddela att den ridskola som föreningen drivit de senaste 20 åren tyvärr kommer att läggas ned. Efter att ha fått ett erbjudande om att köpa anläggningen har vi vänt och vridit på alla möjliga lösningar för att kunna fortsätta bedriva verksamheten i Ramsjöholm. Tyvärr har inte föreningen de ekonomiska muskler som krävs för dels ett köp och dels för att driva en sådan här anläggning i egen regi. Som en sista utväg har vi vänt oss till kommunen men tyvärr har de inte kunnat presentera en lösning som varit oss till hjälp, skriver styrelsen i ett inlägg på sin Facebooksida.

Svarttorps Ridsällskap hamnade i den svåra situationen när anläggningen såldes i början av året. Efter förhandlingar fick ridskolan erbjudande om att köpa anläggningen och intilliggande mark. Man har sökt efter sponsorer, stipendier och fonder för att lösa finansiering, men alltså inte lyckats.

Sista ridlektionen i juni

Styrelsen meddelar att pågående termin kommer att fortgå och ridskolan lägger ned sin verksamhet efter vårterminens sista lektion den 15 juni 2017.

Det är ridskolan som lägger ned sin verksamhet, Svarttorps Ridsällskap som förening kommer att leva vidare och tävlingsverksamheten kommer fortgå.

LÄS MER: Nya möjligheter för Svarttorps Ridsällskap

LÄS MER: Barn drabbas hårt när ridskola stänger

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen