Blåljus

Extremt giftig rök vid brand på A6-området

Extremt giftig rök vid brand på A6-områdetExtremt giftig rök vid brand på A6-området bild nr 2Extremt giftig rök vid brand på A6-området bild nr 3Extremt giftig rök vid brand på A6-området bild nr 4
Extremt giftig rök vid brand på A6-området bild nr 6Extremt giftig rök vid brand på A6-området bild nr 7Extremt giftig rök vid brand på A6-området bild nr 8Extremt giftig rök vid brand på A6-området bild nr 9
Extremt giftig rök vid brand på A6-området bild nr 11

På fredagen brann det i ett pallstallager med litiumbatterier på en industri på A6-området. Giftig rök spred sig i området och allmänheten uppmanades hålla sig inomhus.

Vid 09.47 på fredagen larmades räddningstjänsten till en brand i en industribyggnad på Bataljonsvägen i Jönköping. Cirka 80 brandmän ska ha larmats till platsen. 

Den svårsläckta branden ska ha startat i ett pallstallager med litiumbatterier. Röken från branden spred sig över ett större område och polis och räddningstjänst evakuerade intilliggande fastigheter. 

– Det är viktigt att allmänheten respekterar de avspärrningar som finns, och innan branden är under kontroll bör man undvika att vistas i området, skriver polisen i ett meddelande.

Räddningstjänsten gick sent på förmiddagen ut med ett viktigt meddelande där allmänheten i närområdet uppmanades hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Inga personskador har rapporterats.

Uppdatering kl 11.37: Räddningstjänsten arbetar fortfarande med att släcka branden. Avspärrningarna kvarstår. 

Det kan förekomma störningar i trafiken till följd av branden och avspärrningar.

Uppdatering kl 12.45: Det brinner fortfarande kraftigt i en industrilokal. Alla som befinner sig inom en radie av två kilometer från brandplatsen uppmanas gå inomhus, stänga fönster, dörrar och ventilation. 

Uppdatering kl 13.40: Räddningstjänsten har släckt branden. Avspärrningarna kommer inom kort att minskas något men inte tas bort helt. Det viktiga meddelandet till allmänheten om att hålla sig inomhus gäller inte längre.

Polisen uppmanar allmänheten att även fortsättningsvis respektera avspärrningarna och följa anvisningarna via Jönköpings kommun och räddningstjänsten. 

Texten uppdateras.

LÄS MER: Branden på A6-området under kontroll

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen