Blåljus

Lastbilsfyllo somnade bakom ratten – vaknade på åker

Lastbilsfyllo somnade bakom ratten – vaknade på åker

En lastbilschaufför körde av vägen med över två promille alkohol i blodet. I polisförhör har han uppgivit att han somnat bakom ratten. Nu döms han i Jönköpings tingsrätt.

Det var i slutet av mars i år som en lastbil kraschade genom ett elstängsel och ut på en åker i närheten av Smålandsstenar i Gislaveds kommun. Nu döms föraren, en man i 60-årsåldern, till fängelse för grovt rattfylleri i Jönköpings tingsrätt.

LÄS MER: Lastbilsförare drack whisky – kraschade in i elstängsel

I polisförhör har mannen uppgivit att han somnade bakom ratten och vaknade när lastbilen stod stilla på åkern. Men under tingsrättsförhandlingen har han ändrat sin berättelse och i stället hävdat att olyckan skedde då han väjde för en annan lastbil.

Vid en kontroll efter olyckan konstaterades att mannen hade 2,46 promille alkohol i blodet. Själv påstår mannen att han inte var så kraftigt berusad när han körde. Han hävdar att promillehalten ökat eftersom han drack en kaffemugg med whisky precis efter olyckan.

Men enligt tingsrätten finns det inget i utredningen som ger stöd för att det skett någon eftersupning. Han döms därför för grovt rattfylleri till fyra månaders fängelse. Han ska även betala 2 000 kronor i skadestånd för ett nerkört elstängsel.

LÄS MER: Restaurangbråk urartade – krossade glas i ansiktet

LÄS MER: Brutalt rån på Vätterstranden

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen