City

Barnsligt festligt påskfirande i city

Barnsligt festligt påskfirande i cityBarnsligt festligt påskfirande i city bild nr 2Barnsligt festligt påskfirande i city bild nr 3Barnsligt festligt påskfirande i city bild nr 4
Barnsligt festligt påskfirande i city bild nr 6Barnsligt festligt påskfirande i city bild nr 7

Under lördagen, påskafton, genomfördes traditionsenligt Blåkullaträffen på Hoppets Torg i Jönköping, en aktivitet med barn och barnfamiljer i fokus.

Festligheterna startade klockan 10.00 och då stod ansiktsmålare redo att smycka barnansikten. I årets äggletartävling fanns chans att vinna ett barnkalas i Mormor Magdas Glassfabrik.

Senare på dagen var det dags för barnens påskrace, ett lopp som genomfördes tillsammans med Friskis&Svettis. Barnen sprang, ivrigt påhejade av påskharen, från Hoppets Torg längs Smedjegatan, in på Borgmästargränd och sedan vidare på Östra Storgatan för att sedan gå i mål på Hoppets Torg där medaljer väntade alla deltagare.

Buller & Bång stod för underhållningen och framfördes både kända och okända låtar att sjunga med i och dansa till.

– Många har trotsat kylan men vi har lite svårt att uppskatta hur många som är här. Det är ju lite färre än förra året tyvärr, för då hade vi strålande sol, säger Helena Malm, marknadskoordinator på Jönköping City.

– Det är ändå fantastiskt att så här mycket folk har kommit hit. Det verkar vara uppskattat av barnen, säger Simon Staflund, eventkoordinator på Jönköping City.

Strax innan klockan 13 presenterades vinnaren i äggletartävlingen och innan det var dags att avrunda Blåkullaträffen bjöd Mormor Magdas alla barn på glass.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen