Blåljus

Högg ihjäl sin fru framför barnen – nu har han fått sitt straff

Högg ihjäl sin fru framför barnen – nu har han fått sitt straff

En man i 40-årsåldern högg ihjäl sin fru med kniv. Samtidigt befann sig makarnas minderåriga barn i hemmet. Nu har domen fallit mot mannen i Jönköpings tingsrätt.

Det var i november förra året som en kvinna i 30-årsåldern hittades svårt knivskuren i en lägenhet i Bottnaryd. Kvinnan avled senare på sjukhus av sina skador.

LÄS MER: Knivmördade kvinnans granne: “Hörde panikskrik”

Maken, en man i 40-årsåldern, greps och häktades senare på sannolika skäl misstänkt för mordet. Nu har domen fallit mot mannen i Jönköpings tingsrätt.

Mannen har erkänt gärningen, men anser att det finns förmildrande omständigheter som gör att brottet ska betraktas som dråp. Tingsrätten går med på att det finns vissa förmildrande omständigheter, men anser ändå att han ska dömas för mord.

I samband med att kvinnan blev knivhuggen befann sig parets två minderåriga barn i bostaden.

– Det är en mycket försvårande omständighet att barnen har sett delar av förloppet, sa åklagare Lisa Hedberg i samband med förhandlingen i Jönköpings tingsrätt, enligt SVT Nyheter Jönköping.

Mannen döms även för att ha misshandlat sina barn vid flera tillfällen. Vid några av dessa tillfällen ska han ha slagit barnen med ett bälte. Han frias däremot från grov fridskränkning mot barnen, en punkt som ingick i åtalet.

Tingsrätten dömer mannen till 18 års fängelse. Han ska också betala 65 000 kronor i skadestånd till barnen.

Efter avtjänat straff ska mannen utvisas från Sverige på obestämd tid.

LÄS MER: Lockades med sex – sen blev 80-åringen nedslagen och rånad

LÄS MER: Ung kvinna blev fastbunden och misshandlad

LÄS MER: Var missnöjd med fruns Facebook – slog hennes käke ur led

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen