Folk

Här är Jönköpingsborna i ”Halv åtta hos mig”

Här är Jönköpingsborna i ”Halv åtta hos mig”

Den här veckan har populära tv-programmet ”Halv åtta hos mig” spelats in i Jönköping. Jmini var på plats mitt under den intensiva inspelningen.
   – Det har varit så jäkla roligt. Det är så kul att se hur en tv-produktion fungerar, säger deltagaren Emma Ullvan Brandt, 24.

Fyra personer från Jönköping med omnejd har den här veckan turats om att bjuda varandra på middag i tv-programmet ”Halv åtta hos mig”. Programmet kommer sändas i TV4 någon gång under hösten.

Den äldsta deltagaren är Rolf Alkhagen, 79, som bor på Rosenlund. Han har en lång karriär bakom sig som pressfotograf för Expressen. Nu för tiden ägnar han sig mest åt sitt stora motorintresse. De senaste 15 åren har han drivit en kampanj om att Jönköping ska bygga en racingbana.

– Det har varit trevligt att få träffa ungdomar i min höga ålder. Men vi har kommit väldigt bra överens, säger Alkhagen.

Lagerarbetaren Emma Ullvan Brandt, 24, ägnar det mesta av sin fritid åt sitt stora intresse för jakt. Hon berättar att tv-inspelningen under veckan tagit rejält på krafterna.

– Det har varit så jäkla roligt. Det är så kul att se hur en tv-produktion fungerar. Sen har det varit kul att träffa folk som man kanske aldrig hade pratat med annars, säger hon.

Sofie Laszlo, 31, jobbar i en skolmatsal i Habo. Hon berättar att hon upplevt inspelningen som omtumlande med alla nya intryck.

– Jag trodde inte det var så här mycket folk på så liten yta. Det har varit väldigt roligt att träffa alla människor. Man är ett väldigt tajt team och man umgås väldigt mycket.

Den fjärde och yngsta deltagaren i programmet är den modeintresserade butikssäljaren Adam Swärd, 20. Han lyfter fram den utmanande matlagningsbiten som en höjdpunkt från inspelningen.

– Anledningen till att jag sökte till programmet var att jag ville utmana mig själv och utvecklas som person. Nu är jag här och det känns jättebra. Veckan har varit fantastiskt rolig, säger Swärd.

LÄS MER: Hyllat tv-program söker deltagare i Jönköping

LÄS MER: Idol söker nästa stjärna i Jönköping

LÄS MER: Simon från Huskvarna golvade Talangjuryn

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen