Affärer

Spagettiglass på nyöppnat italienskt café

Spagettiglass på nyöppnat italienskt caféSpagettiglass på nyöppnat italienskt café bild nr 2Spagettiglass på nyöppnat italienskt café bild nr 3Spagettiglass på nyöppnat italienskt café bild nr 4
Spagettiglass på nyöppnat italienskt café bild nr 6Spagettiglass på nyöppnat italienskt café bild nr 7Spagettiglass på nyöppnat italienskt café bild nr 8

Tidigare Gallys bageri på Brunnsgatan 16, mitt emot Sofiakyrkan, har genomgått en ordentlig makeover och förvandlats till ett italiensk café med bland annat spagettiglass på menyn.

– Det här är lite mer vi, säger Safa, 23.

Det är familjen Gozubuyuk som ligger bakom satsningen av det nya caféet som slog upp portarna på Väster i Jönköping för ett par veckor sedan.

Glasskapelser, bakverk och italiensk mat – ambitionen är att det ska finnas något för alla smaker.

– Det är ett allt-i-ett-koncept, säger Safa.

Gallys gelato & café är namngett efter Safas svärmor som också arbetar där.

– Det har alltid varit Gallys dröm att öppna ett café och glassbar, berättar hon.

I glassbaren hittar man tolv olika smaker per dag, varav fem laktosfria sorbeter. All glass är egentillverkad.

– Jag rekommenderar smakerna hasselnöt och banan, säger Safa och tillägger:

– Som öppningserbjudande bjuder vi alla barn på en gratis glasskula på helgen. Glassen är det roligaste med det här jobbet – att se folks ansiktsuttryck när de smakar och känner att ”det här var något annorlunda”.

På menyn hittar man dessutom en spagettiglass som enligt Safa är väldigt populär. Istället för pasta har man strimlat vaniljglass så att det ser precis ut som spagetti. Tomatsåsen har ersatts av jordgubbssylt, och parmesanosten av vit choklad.

Caféet har cirka 150 sittplatser med bordsservering och en uteservering. Vid ett av borden sitter väninnorna Ingalill Jigborg och Birgitta Moberg som besöker Gallys gelato & café för första gången.

– Glassen är väldigt god, inte sådär fet som annan glass kan vara, säger Ingalill Jigborg och tilläger:

– Jag går mycket på caféer och kommer gärna tillbaka hit. Personalen är väldigt rar.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen