Affärer

Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär

Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffärGarageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 2Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 3Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 4
Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 6Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 7Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 8Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 9
Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 11Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 12Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 13Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 14
Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 16Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 17Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 18Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 19
Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 21Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 22Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 23Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 24
Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 26Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 27Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 28Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär bild nr 29

På åtta år har Work System i Tenhult etablerat sig som ett av regionens snabbast växande bolag. Men trots att bilinredningsföretaget börjat expandera även utanför landets gränser finns inga planer på att flytta huvudkontoret.
   – Det vi tycker är väldigt bra är att Jönköping och Tenhult ligger väldigt centralt, säger försäljningschefen Johan Hansson.

Det började som ett garageprojekt i Forserum 2009. Redan då insåg grundarna David Nord och Jonas Hallenborg vad de kunde dra nytta av med sitt bilinredningsföretag.

– De tyckte det var alldeles för dyrt med det som fanns på marknaden. Så man ville erbjuda en bra och smidig lösning till ett bra pris, säger Johan Hansson, som är försäljningschef på Work System.

Åtta år senare har företaget etablerat sig på en rad orter, bland annat i Stockholm och Göteborg. De har även anläggningar i Norge och Finland. Från huvudkontoret i Tenhult säljer bolaget dessutom till Tyskland, England och Frankrike.

LÄS MER: Kändistätt när snabbväxande bolag hade invigningsfest

– Vi sysslar med att utrusta företagsbilar eller transportbilar till olika hantverkare av alla de slag, säger Hansson.

Förutom ett lågt pris bygger affärsidén på att låta kunderna skräddarsy sin bilinredning.

– Vi har egentligen många olika sorters färdiga lösningar. Sen kan vi även bygga unika koncept till kunder.

Flera år i rad har Work System utsetts till Gasellföretag av Dagens industri, vilket innebär att bolaget lever upp till högt ställda krav för snabb tillväxt. Senast gick företaget vidare i tävlingen Gasellsprånget, som arrangerades på Spira i Jönköping tidigare i maj.

– Den första heltidsanställda anställde vi 2012, och nu är vi drygt 70–75 stycken.

Företaget har vuxit i rask takt även räknat i omsättning. Mellan 2013 och 2015 ökade företaget från 16 till drygt 40 miljoner i årsomsättning.

– 2016 ökade vi med ungefär 50 procent jämfört med året innan. Och det här året ser väldigt bra ut hittills.

LÄS MER: Work System köper Växjöbolag

Företaget har även vuxit genom att förvärva andra bolag. Så sent som i mars köpte Work System upp Bilinredarna i Växjö. Trots alla expansioner och en snabb tillväxt finns det i nuläget inga planer på att flytta huvudkontoret. Delägarna David Nord, Jonas Hallenborg och Johan Hansson utgår alla i dag från den närmare 10 000 kvadratmeter stora anläggningen i Tenhult, som invigdes tidigare i år.

– Det vi tycker är väldigt bra är att Jönköping och Tenhult ligger väldigt centralt. Sen är vi från Forserum, både jag, David och Jonas. Ingen av oss vill flytta härifrån, i alla fall inte nu, säger Hansson.

Den här artikeln publicerades ursprungligen 2017-05-19.

LÄS MER: DI Gasellsprånget: ”Sitt inte och prata – gör”

LÄS MER: EU pumpar in miljoner i hemligt Jönköpingsföretag

LÄS MER: Doldisbolag får astronomisk order – miljontals bostäder ska byggas

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen