Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid

Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtidEliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 2Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 3Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 4
Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 6Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 7Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 8Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 9
Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 11Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 12Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 13Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 14
Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 16Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 17Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 18Eliten samlades för att spana i Jönköpings framtid bild nr 19

På onsdagsmorgonen samlades 70 särskilt inbjudna gäster för att spana in i framtiden. Den gemensamma nämnaren var att både arrangörer och gäster brinner för Jönköpings framtid.

– Det känns som att det bubblar i staden och att det är upp till oss som bor och verkar här vad vi fyller staden och regionen med för innehåll, säger Helena Nordström, en av arrangörerna.

Bakom initiativet till onsdagens Framtidsfrukost stod nätverket Jönköpings framtid som drivs av Helena Norström på Placebrander AB, Tina Gardestrand på Citykoll och Robin Kochauf på En appstudio.

– Vi vill skapa en mötesplats där vi kliver in i framtiden. Vi har bjudit in människor med driv, engagemang och smarthet, med förhoppningen att det här kan bli en mötesplats som lever vidare, säger Helena Nordström.

Tillsammans med en vegetarisk frukost från Vox restaurant fick 70 handplockade gäster lyssna till en föreläsning av Ashkan Fardost; framtidsspanare, TEDx-föreläsare, doktor i kemi och känd från Morgonsoffan i SVT.

Hans budskapet var tydligt; världen är bättre än någonsin och vi måste sluta lyssna på folk som säger att det var bättre förr.

Fardost menar också att internet bara är början på något riktigt, riktigt stort. Uppkopplade människor kan samarbeta med vem som helst, var som helst i världen – "vi har fått superkrafter och det förändrar utvecklingen för hela mänskligheten".

Efter föreläsningen genomfördes en enklare idésession där gästerna fick diskutera hur de vill att utformningen på eventuella framtida träffar kring Jönköpings framtid ska vara.

– Jag tror att vi går en väldigt spännande framtid till mötes. Det känns som att det bubblar i staden och att det är upp till oss som bor och verkar här vad vi fyller staden och regionen med för innehåll. Det är spännande att få vara med i utvecklingen, säger Helena Nordström.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen