Kul att veta

Populära haket firar 30 år

Populära haket firar 30 årPopulära haket firar 30 år bild nr 2Populära haket firar 30 år bild nr 3Populära haket firar 30 år bild nr 4
Populära haket firar 30 år bild nr 6Populära haket firar 30 år bild nr 7Populära haket firar 30 år bild nr 8Populära haket firar 30 år bild nr 9
Populära haket firar 30 år bild nr 11Populära haket firar 30 år bild nr 12Populära haket firar 30 år bild nr 13Populära haket firar 30 år bild nr 14
Populära haket firar 30 år bild nr 16Populära haket firar 30 år bild nr 17Populära haket firar 30 år bild nr 18Populära haket firar 30 år bild nr 19
Populära haket firar 30 år bild nr 21Populära haket firar 30 år bild nr 22Populära haket firar 30 år bild nr 23Populära haket firar 30 år bild nr 24
Populära haket firar 30 år bild nr 26Populära haket firar 30 år bild nr 27Populära haket firar 30 år bild nr 28

I 30 år har bröderna Inal levererat pizza i Huskvarna. I helgen firas detta med en stor jubileumsfest på pizzeria Biblos.

– Nu vill vi ge något tillbaka till våra kunder, säger Martin Inal, ägare.

I genomsnitt bakas mellan 300 och 400 pizzor om dagen på pizzeria Biblos på Drottninggatan i Huskvarna. På helgerna blir det ofta det dubbla antalet.

1987 tog bröderna Martin och Ibrahim "Ibbe" Inal över pizzerian som i helgen firar 30-årsjubileum.

– De tog över pizzerian en vecka efter att jag föddes. Så Biblos fyller 30 år och jag fyller 30 år, säger sonen Michael Inal, som också arbetar på pizzerian sedan fem år tillbaka.

Jubileet uppmärksammas med 30 procents rabatt på hela menyn under helgen, och dessutom delas det ut gåvor till gästerna och glassar till barnen.

– Nu vill vi ge något tillbaka till våra kunder, säger Martin Inal.

"Det är kunderna som gör det"

Trots långa arbetsdagar har ägarna inte tröttnat på sin pizzeria.

– Det är kunderna som gör det. Man träffar så mycket folk och lär känna många i staden. Man kommer hit med glädje, säger Martin Inal och fortsätter:

– Härom dagen stötte jag på en familj vid Oset, och då sa mannen att första gången han åt en pizza hos mig var för 30 år sedan. Då fick han en klubba hos mig. Han sa att han fortfarande är stamkund på Biblos. Då blev jag smickrad – man blir stolt.

Äter fem pizzor i veckan

Martina Inal har inte heller tröttnat på att äta pizza och berättar att han lätt får i sig fem pizzor i veckan, även om hans favoriträtter kommer från det turkiska köket.

Nya pizzasorter

Menyn är det som har förändrats mest sedan starten 1987, enligt ägarna. Den har bland annat utökats med en stor salladsbar. Dessutom försöker gänget att ständigt uppfinna nya spännande pizzavarianter.

– En stor hit på vår senaste meny är halloumi på pizzan. Den säljer vi mycket av. Det innehåller även oliver, gräslök, mozzarella och grön sparris, säger Michael Inal.

Bästsäljaren

Men det är fortfarande kebabpizzan som säljer bäst.

– Kebabpizzan försvinner aldrig. Det ska vara kebab till allt – till salladen, brödet, rullen, pommesen, till allt.

Nu siktar gänget på ett 40-årsjubileum.

LÄS MER: Diakonen som äter fem pizzor i veckan

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen