Nöje Jönköping

O´boy, vilken nationaldagskonsert

O´boy, vilken nationaldagskonsertO´boy, vilken nationaldagskonsert bild nr 2O´boy, vilken nationaldagskonsert bild nr 3O´boy, vilken nationaldagskonsert bild nr 4

Vad är en nationaldag utan en avslutande nationaldagskonsert. Det ger den där härliga avslutningen på en fin dag. Vi är lite bortskämda med bra underhållning, men trots det så överraskades publiken på Spira positivt.  

O´boy, vilken nationaldagskonsert de bjöd på Charlotte Perrelli, Ulf  Wadenbratt, Alexander Lykke, Anneli Axelsson, Jönköpings Sinfonietta och Dynamo4. En konsert som inleddes av Sinfoniettan med deras tolkning av Pepes Perssons ”O´boy, vilket vackert väder”. Vad kunde vara mer passande denna nationaldag då solen strålade ner över Jönköping. Här inleddes låten med ett solo på piccolaflöjt med en mjuk stråkmatta som komp och sedan flödade melodin genom hela sinfoniettan.

Så dansade hon in en strålande glad Charlotte Perrelli i en härlig balklänning till tonerna av Dancing Queen som hon gav sin egen tolkning. Den kreative dirigenten Ulf Wadenbratt formligen dansade på dirigentpodiet när han ledde sinfoniettan.

Tempot togs ner i nästa låt där Charlotte bjöd publiken på en smäktande vacker ”Gabriellas sång”. Kvällens manlige solist musikalartisten Alexander Lykke, som senare i höst kommer tillbaka i sin roll i Les Miserables, var en positiv bekantskap. En kille med brett kunnande och stort röstomfång presenterade sig i ”Don`t stop beliving” och följde upp med sin version av Björns Skifs ”Håll mitt hjärta”. En av kvällens höjdpunkter.

Underbara Sinfoniettan bjöd på Ulf Lundells ”Öppna Landskap” i ett skönt arrangemang och även ”Sol vind och vatten av Gärdestad. De gav också ett smakprov på den kommande konserten ”Dreamhack in consert” med låten ”Battlefield”.

Konserten var rena önskekonserten om man går efter låtvalet, idel kända låtar Perrelli med ”Hero”, ”Don`t  Cry for me Argentina”, ”I will survive”, ”9 to 5”, ”Du måste finnas”  och ”För kärlekens skull”, ”Take me to your heaven”. Alexander Lykke bjöd på ”Bring Him Home” ur Les Miserables, ”The show must go on” och tillsammans med Annelie Axon på ”Under pressure”.

En helt igenom perfekt konsert där Perrelli imponerade och där Ulf Wadenbratt med sin energi styrde både musiker sångare och publik på ett oefterhärmligt sätt. Och han kommer tillbaka, det tackar vi för och så en eloge till Sinfoniettan, vilken härlig musikalisk grund.

Fakta

Konsert: Nationaldagskonsert

Medverkande: Charlotte Perrelli, Alexander Lykke, Ulf Wadenbratt, Jönköpings Sinfonietta, Dynamo4 Annelie Axon.

Plats: Spira/konsertsalen

 

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen