Debatt

Debattartikel: Återskapa förtroende för moderaterna

Debattartikel: Återskapa förtroende för moderaterna

Insändare av JanEgon Leo (M).
Nu surrar rykten för fullt vem som skall bli moderat kommunalråd i Jönköping efter Carin Berggren. Valet av kommunalråd är avgörande för att om möjligt skapa trovärdighet igen för alla oss och blivande (M) väljare.

Att INTE någon ur fullmäktigegruppen kan bli aktuell är självskrivet, en grupp som utfört "sandlådearbete". Därför är kandidat/kandidater som själva "suttit mitt i smeten" olämpliga och inte arbetat för att försöka ena gruppen, utan istället kämpat för att förstärka motsättningarna beroende på sin grupptillhörighet. Ledarskapet för gruppen har havererat, som gruppledare/vice gruppledare (bytt en gång) skall svara för. Ingen av dessa kan helt naturligt inte bli aktuella som kommunalråd.

För att den moderata kommunfullmäktigegruppen ska "kunna få ordning i klassen" krävs sannolikt ett kommunalråd, som inte tillhör gruppen och kan "sätta ned foten" och återkoppla till ett effektivt och målmedvetet politiskt arbete. Detta är en förutsättning för att moderaterna skall kunna återkomma igen och bli respekterade inför valet 2018.

JanEgon Leo

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen