Affärer

Huskvarnaprofil går in i Pricerunner-utmanare – ska samla världens detaljhandel

Huskvarnaprofil går in i Pricerunner-utmanare – ska samla världens detaljhandel

Nyligen stod det klart att Peter Carlsson investerar i prisjämförelsetjänsten Shopit. Huskvarnaprofilen har tidigare arbetat som vd för konkurrenten Pricerunner i över tio år.
   – Approachen som Shopit har är att man bryter ner det i väldigt små kategorier, säger Carlsson.

Den småländska prisjämförelsetjänsten Shopit siktar nu på att utmana Pricerunner och bli en sökmotor för hela världens detaljhandel. En som investerat i företaget är Peter Carlsson, som har sina rötter i Huskvarna.

Med en bakgrund som vd för Pricerunner i över tio års tid är Carlsson väl insatt i e-handel och prisjämförelser.

– I dagsläget är jag bollplank till grundaren Mathias Axlén men det är mycket möjligt att det blir någon mer formell roll framöver när bolaget växer, säger han.

Shopit har en grund som liknar Pricerunners. Den största skillnaden är att Shopit har samlat över 50 000 produktkategorier, jämfört med Pricerunners 600–700.

– Det är oerhörda mängder data som man försöker strukturera och då bryta ner det på så bra sätt som man kan. Approachen som Shopit har är att man bryter ner det i väldigt små kategorier.

– I dag finns det väldigt bra information om du letar efter en tv eller tvättmaskin. Men om du letar efter mer nischade kategorier som vindskydd, slangklämmor eller vad det nu kan vara, så är det väldigt svårt att hitta.

Planen är att starta en betaversion av tjänsten efter sommaren.

– Lanseringen kommer börja med Sverige, men systemet är byggt för att det ska kunna vara applicerbart på många språk.

Carlssons småländska bolagsengagemang stannar emellertid inte vid den Växjöbaserade prisjämförelsetjänsten. Han är också en av investerarna i TrustCruit, ett Jönköpingsföretag som mäter kandidatprocessen vid rekryteringar.

– Jag tycker det är lite extra kul med både Shopit och TrustCruit som har kontor i Småland, säger Carlsson.

LÄS MER: Snille från Tenhult prestigeprisas för banbrytande innovation

LÄS MER: Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen